Japanin ylääänen puristinta voitiin käyttää alusten vastaisiin iskuihin

Kollegamme Naval News, aina hyvin perillä, pääsi julkaisemattomaan videoon ATLA: sta, Japanin puolustusministeriön virasto, joka vastaa hankinnoista, teknologian kehittämisestä ja logistiikasta. Jälkimmäinen osoittaa, kuinka Japanissa kehitteillä oleva yliääninen purjelentokone voisi toimia laivojen ja erityisesti lentotukialusten vastaisena aseena. Toistaiseksi HVPG (hypervelocity-liukupommi) paljastettiin viime kuussa Japanin puolustusministeriön esittämä vain maa-maa-aseena.

ATLA: n osalta HVPG: n laivojen torjuntatoimintoja ei kuitenkaan pidä kehittää ohjelman alusta alkaen. Kuten Naval News kertoi, HVPG: n toteuttavat japanilaisten maavoimien (JGSDF) liikkuvat kantoraketit, jotta ne voidaan kohdistaa ensisijaisesti saarelle, jota vastustavat voimat (a priori kiinalaiset) käyttävät. Kiinalaisten lentotukialusten iskemiseksi Japani aikoo kehittää toisen omistetun pidemmän kantaman aseen: hyperäänisen risteilyohjuksen HCM (Hypersonic Cruise Missile).

japani hypersonic ohjukset Defense News | Yliääniset aseet ja ohjukset | Strategiset aseet
Kuten tämä kaavio osoittaa, Japanissa kehitetään kahden tyyppisiä hyperääniaseita: purjelentokone ja risteilyohjus. HVPG vastaanottaa INS- ja GPS-ohjeita. Jos siitä johdettaisiin laivanvastainen versio, se voisi vastaanottaa HCM: stä johdetun optisen tai tutkaohjausjärjestelmän

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Yliääniset aseet ja ohjukset | Strategiset aseet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit