Ovatko eurooppalaiset puolustusohjelmat oikeassa teknologiassa?

- Mainonta -

Vaikka maailman kolme suurta sotilaallista suurvaltaa, Yhdysvallat, Kiina ja Venäjä, näyttävät alkaneen uuteen teknologiseen kilpavarusteluun, Euroopan teollisuus jatkaa edelleen ohjelmia, joiden aikataulu näyttää olevan ristiriidassa näiden suurvaltojen antaman teknologisen tempon kanssa. Vaikka vastaohjelmointi voi kuitenkin olla tehokas markkinoiden valloitusväline, sillä voi tietyissä olosuhteissa olla myös erittäin haitallisia seurauksia Euroopan puolustusteollisuuden selviytymiselle. Miten voimme siis analysoida eurooppalaista strategiaa, sen alkuperää ja sen odotettavissa olevia vaikutuksia keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä?

Eurooppalaiset ohjelmat aikoja vastaan

2010-luvun puolivälistä lähtien näyttää siltä, ​​että 3 suurta Yhdysvaltojen, Kiinan ja Venäjän armeijaa ovat käynnistäneet kilpailun puolustustekniikassa. Sille on luonteenomaista joukkojen varusteiden nykyaikaistamista koskevien sopimusten lisääntyminen nykyaikaisemmilla laitteilla ja usein opillinen tauko palveluksessa olevien joukkojen kanssa, samoin kuin merkittävät läpimurtot täysin uusilla tekniikan aloilla, todennäköisesti muuttaa perustavanlaatuisesti sotilaallista toimintaa. Samanaikaisesti, vaikka eurooppalaiset ovat osoittaneet uudistetun aloitteen viime vuosina, eurooppalaiset pysyvät enimmäkseen kiinni tavanomaisemmista ohjelmista ja suunnittelevat teknisen läpimurron vain paljon kauemmas kuin kansakunnat. viite.

Su 57 ja S70 Okhotnik B Saksa | Puolustusanalyysi | Arkistot
Vuonna 2030 Venäjän ilmavoimat asettavat joukkoonsa yli sata Su-57-konetta ja yhtä monta Okhotnik-taistelulentokonetta, joista yhdelläkään ei ole vastaavaa eurooppalaista teollisuutta.

Kiina ja erityisesti Venäjä aloittivat nykyisen teknologiakilpailun. Venäjän puolella sille on ominaista ohjelmat, kuten Su-57 Felon, T-14 Armata -taistelutankkitai S-500 ilmatorjuntajärjestelmä. Toisaalta maa on kehittänyt joukon läpimurtotekniikoita, mikä antaa sille huomattavan edun Natoon verrattuna, erityisesti hypersonic-aseiden alalla, Kinzhal-lentokoneen ballistisella ohjuksella, 3M22 Tzirkon -laivantorjuntaohjuksella ja jälleen Avangard-ilmakehän purjelentokoneella. Tähän lisätään tällä hetkellä käytössä olevien laitteiden, kuten T-72B3M- tai T-90M-tankkien, Su-34- ja Su-35-koneiden, Anteï- ja Improved Kilo -sukellusveneiden modernisointiohjelmat. Kaikkien näiden ohjelmien tavoitteena on antaa Venäjälle vuoteen 2030 mennessä kiistaton teknologinen ja numeerinen sotilaallinen etu Naton joukkojen eurooppalaiseen osaan nähden.

- Mainonta -

Yhdysvallat on ottanut huomioon meneillään olevat mullistukset ja käynnistänyt vuodesta 2015 lähtien sarjan ohjelmia, joiden tarkoituksena on neutraloida mahdollisimman nopeasti. tämä teknologinen läpimurto mahdollisten vastustajiensa hyväksi. Yhdysvaltain armeija käynnisti näin loistava BIG-6-ohjelma, jonka tavoitteena on toistaa 5-luvun BIG-70-ohjelman menestyksiä, jolloin Bradley-jalkaväen taisteluajoneuvo, UH-60 Black Hawk -helikopteri tai Patriot-ohjus ilmaantui, ja joka antoi sille teknologisen ylivoiman taistelukentällä. kuin 30 vuotta. Yhdysvaltain ilmavoimat ovat mukana laivastonsa perusteellisessa evoluutiossa: F35A-ohjelma hävittäjälaivastolleen, KC-46 tankkerilaivastolleen ja B-21 sen strategisille pommikoneille. Yhdysvaltain armeijan osalta tavoitteena on saavuttaa toimintataso vuoteen 2030 mennessä, jotta se pystyy vastaamaan Venäjän ja erityisesti Kiinan asettamiin haasteisiin. Useiden huonosti suunniteltujen ja luottointensiivisten ohjelmien, kuten Zumwalt-hävittäjät tai LCS-korvetit, seurausten vuoksi Yhdysvaltain laivasto näyttää olevan perääntymässä tänään, varsinkin kun se ei pysty kääntämään ympyrää, joka edustaa sen suunnittelua. Mutta se on edistynyt merkittävästi autonomisten alusten, olivatpa ne pinta- tai sukellusveneitä, alalla niin, että se on nyt monille ensisijainen ratkaisu vastata Kiinan laivaston ja sen laivaston teknisten valmiuksien vahvistumiseen.

raider X sikorsky Saksa | Puolustusanalyysi | Arkistot
Vuonna 2030 Yhdysvaltain armeijalla on uuden sukupolven helikoptereita FLRAA- ja FARA-ohjelmista, kuten täällä Sikorskyn Raider-X, FARA-kilpailun finalisti.

Euroopassa sitä vastoin ei yksinkertaisesti ole meneillään teknologista läpimurtoohjelmaa, jonka toiminnan määräaika on ennen vuotta 2035 tai jopa vuotta 2040.uuden sukupolven FCAS-hävittäjä Ranskalais-saksalainen ei lähde liikenteeseen ennen vuotta 2040, ja MGCS Next Generation Tank -ohjelma Tavoitteena on vuoden 2035 käyttöönottopäivä. Mitä tulee helikopteriohjelmiin, ne kaikki ovat hämmentävän klassisia FARA-ohjelmiin tai amerikkalainen FLRAA. Tällä hetkellä ei ole olemassa edistyksellistä ohjelmaa, joka liittyy hypersonic-aseisiin tai järjestelmiin, jotka pystyvät vastustamaan näitä aseita. Itse asiassa vuoteen 2035 asti, parhaassa tapauksessa, eurooppalaiset armeijat ja teollisuus asettavat taisteluun sukupolven lentokoneita. Rafale tai Typhoon, sukupolven panssarivaunut Leopard 2 tai Leclerc, Tiger- tai NH90-sukupolven helikopterit. Siinä ei todennäköisesti ole laitteita, kuten sähkötykkejä tai hypersonic-ohjuksia, eikä siinä ole mitään muuta teknologiaa, jonka on tunnistettu mahdollisesti häiritsevän vuoden 2030 taistelukenttää...

Syyt tähän eurooppalaiseen pysähtymiseen

Tietenkään tämä ajallinen ja teknologinen pysähtyminen ei ole seurausta yhdestä tekijästä. Se on itse asiassa tulosta useista päätöksistä ja tilannearvioista viimeisen 30 vuoden aikana. Ensinnäkin se on oppi "rauhan eduista", joka on asetettava kyseenalaiseksi. Neuvostoblokin romahtamisen jälkeen Euroopan johtajat ryhtyivät nopeasti vähentämään käytössään olevia sotilaallisia keinoja, koska puolustusmenoja yli 50 vuotta perustellut vihollinen katosi. Tavoitteena oli ilmeisesti vähentää armeijoiden budjetteja tai ainakaan olla lisäämättä niitä enää, mitä Euroopan kansliakunnat sovelsivat täydellisesti yli 25 vuoden ajan. Armeijalla tuolloin käytettävissä olevat rajalliset keinot eivät antaneet niiden mahdollisuutta uusia varusteita ajoissa tai korjata niiden vanhentuneisuutta. Itse asiassa vuodesta 2015 ja tämän jokseenkin idealisoidun opin päättymisestä lähtien eurooppalaiset armeijat ovat keskittäneet keinonsa ei valmistautua vuoteen 2030, vaan saavuttaakseen vuoden 2010.

- Mainonta -
Leopard 2 Norja Saksa | Puolustusanalyysi | Arkistot
Le Leopard 2 pysyy ainoana Euroopassa tuotannossa olevana raskaana tankkina vuoteen 2035 asti, sillä ranskalaisten Leclercien ja brittiläisen Challenger II:n ketjut on purettu yli 20 vuotta sitten.

LOGO meta Defense 70 Saksa | Puolustusanalyysi | Arkistot

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit