Etelä-Korean merijalkaväen hyökkäyshelikopteriksi valitaan KAI Surion, joka on kehitetty Airbus-helikoptereilla

Aasian ja Tyynenmeren alueella Kiinan merivoimien kapasiteetin vahvistaminen pakottaa monet maat kohti kehittää laivaston jalkaväkeä. Näin on erityisesti Etelä-Koreassa, joka päätti 2010-luvun alkupuolella varustaa Korean tasavallan merijalkaväen omilla helikoptereilla. Noin 30.000 XNUMX miehen kanssa ROKMC: n on vähitellen varustettava itsensä kahdella amfibiokäyttöisellä helikopteripataljonalla ja taisteluhelikopterien pataljoonalla.

ROKMC valitsi hyvin nopeasti kansallisen teollisuusyrityksen KAI: n ja Airbus-helikopterien yhdessä kehittämän KUH-1 Surion -helikopterin. Surionin merivoimiversio nimettiin MUH-1 Marineon, ja se lensi ensimmäistä kertaa vuonna 2015. ROKMC: lle määrättiin kolmekymmentä lentokoneta varustamaan Dokdo-luokan helikopterikantaat. Kaupallinen taistelu kuitenkin kuitenkin jatkoi tulevien ROKMC-hyökkäyshelikopterien yli, koska Koreassa ei ollut hyllyratkaisua. Viime aikoihin saakka, kun puolustushankintajärjestö DAPA ilmoitti, että a Surionin hyökkäysvariantti valittiin varustamaan ROKMC.

MAH Gareth Jennings Defense News | Amfibiohyökkäys | Teollisuuden konsolidointi Puolustus
Tulevaa MAH-1: tä varten KAI suunnittelee raskasta aseistusta. Asejärjestelmä vie epäilemättä matkustamon etuosan, mutta helikopteri säilyttää joukkojen ja materiaalikuljetukset. Kuvalähde Gareth Jennings Twitterissä

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Amfibiohyökkäys | Teollisuuden konsolidointi Puolustus

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit