Iran lähettää ensimmäisen sotilas satelliitin, kun jännitteet kasvavat Teheranin ja Washingtonin välillä

Iranin vallankumouksellinen vartio ilmoitti eilen, että se käynnisti maan ensimmäisen armeijan satelliitin, Noor-1. Teknisellä tasolla tämä kiertoradalle lähtö on upea ensimmäinen Iranille, monella tapaa kuin yksi. Mutta tämän sotilaallisen käynnistyksen ajoitus osallistuu myös Teheranin ja Washingtonin väliseen julistusstrategiapeliin, mikä osaltaan lisää jännitteitä maiden välillä.

jälkeen lupaavat alkuajatIranin avaruusohjelmaan on kertynyt epäonnistumuksia kolmella peräkkäisellä laukaisulla vuosina 2009–2012. Viimeinen onnistunut laukaus siis vuodelta 2015, jolloin pieni kokeellinen Fajr-satelliitti laukaistiin Safir-1B + -raketin avulla, joka oli noussut Semnanin avaruustukikohdasta. Siitä lähtien kaikki laukaisut ovat päättyneet epäonnistumiseen. Safir-raketti hävisi helmikuussa 2019, mutta myös neljä uutta sukupolven Simorgh-rakettia. Viimeisin Simorghin käynnistäminen 20. helmikuuta oli epäonnistui sijoittamaan Zafar-1-satelliittia kiertoradalle liian alhaisen nopeuden vuoksi.

Safir News Defense | Strategiset aseet | Puolustuslaitoksen viestintä
Tähän asti Safir-raketti on ollut ainoa toimiva iranilainen avaruusalusta. Se ei kuitenkaan ole onnistunut vuodesta 2015.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Strategiset aseet | Puolustuslaitoksen viestintä

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit