Odotetulla tavalla F35 palaa Saksassa veloitukseen Tornadon tilalle

Aiemmin tällä viikolla Saksan viranomaiset vahvistivat aikomuksensa hankkia 60 taistelukonetta Typhoon sekä 30 F/A 18 E/F Super Hornetsia ja 15 EA 18 G Growleria Tornadon tilalle Luftwaffen toiminnan varmistaminen hyökkäys-, sähköisen sodankäynnin ja puolustustoiminnan tukahduttamiseksi sekä ydiniskutehtävistä Naton puitteissa. Siltä osin kuin Berliini ei aio luopua roolistaan ​​tai asemastaan, joka siitä syntyy Naton sisällä ydinpelotuksessa, ja tämä huolimatta harjoituksen seuraukset toiminnallisesta näkökulmasta, sen päätös ja jakelu saksalaisten ja amerikkalaisten lentokoneiden välillä oli itsestään selvää.

Helmikuussa 2019 Berliini ilmoitti, että se valitsee tarjouspyyntöönsä vain kaksi lentokonetta, nimittäin Typhoon Airbus DS:n ja Boeingin F18:n, mikä eliminoi tehokkaasti Lockheedin F35A:n, vaikka se onkin Luftwaffen ja Naton suosikki. Tässä tapauksessa kyseessä oli ennen kaikkea Airbusin poliittinen ja teollinen paine, mutta myös Pariisin vahvat varaukset F35-konetta kohtaan, jotka sinetöivät Lockheed-koneen kohtalon. Saksan ja Ranskan ilmailuteollisuuden piirissä F35 nähdään itse asiassa laitteena, joka on suunniteltu ennen kaikkea saattamaan Euroopan sotilasilmailuteollisuus polvilleen, sekä eksistentiaalisena uhkana sitä vastaan. ranskalais-saksalainen FCAS-ohjelma kuudennen sukupolven taistelulentokoneille. Onko esitettyjen väitteiden paikkansapitävyys vai ei, sillä ei ole väliä juurikaan merkitystä F35: n todellinen tai oletettu suorituskyky, koska Saksan päätös tehdään tänään.

EA18G Growler Us Navy Defense Uutiset | Saksa | sotilaalliset liitot
EA18 G Growler on ainoa lännessä palveluksessa oleva elektroninen sotataistelija Luftwaffe Tornado ECR: llä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Saksa | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit