Lentokoneen USS Gerald R. Ford suorittaa katapultteilla ja sähkömagneettisilla pysäytimillä varustetun ohjaamonsa sertifioinnin

Vaikka kysymys superlentoyhtiöiden hyödyllisyydestä syntyy edelleen Yhdysvaltain laivastossa, uuden sukupolven ydinlentokoneiden kuljettajat (CVN) jatkavat kehitystään. Nykyiseen Nimitziin verrattuna Ford-luokka on varustettu uusilla ydinreaktoreilla ja uuden sukupolven taistelujärjestelmällä. Ennen kaikkea se on vaihtanut perinteisiä höyrykatapultteja uuden sukupolven sähkömagneettisille järjestelmille.

Se on myös yleisen atomienergia - sähkömagneettisten järjestelmien kautta, kun saimme tietää, että USS Gerald R. Ford (CVN 78) oli suorittanut lentotoimistosertifikaattinsa käyttämällä erityisesti sähkömagneettisia katapultteja (EMALS) ja GA-ESM: n sähkömagneettisten pysäyttimien (AAG) säikeet. Pätevyys suoritetaan kahden kuukauden kuluttua tämän laitteen tekninen validointi CVN 78: lla, joka oli toteuttanut intensiivisen testikampanjan kaikkien amerikkalaisten lentotukialusten käyttämillä koneilla: Super Hornet, Growler, Greyhound, Hawkeye ja Goshawk.

Super Hornet -tankkeri USS Gearld Ford EMALS Defense News | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Sotilaallinen koulutus ja harjoitukset
USS Gerald R. Fordin lentotukialus saa päätökseen 3 katapultilla ja sähkömagneettisilla pysäyttimillä varustetun ohjaamonsa sertifioinnin

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Sotilaallinen koulutus ja harjoitukset

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit