Yhdysvaltain ilmavoimien B-52H pommittajat ylittävät 100 vuoden toimintauran uusilla moottoreilla

- Mainonta -

Yhdysvaltain ilmavoimat vapauttivat 23. huhtikuuta ehdotuspyyntöluonnos jotka liittyvät vähintään 608 kaupallisen ilma-aluksen reaktorin hankintaan. Viimeinen vaihe ennen tarjouspyynnön julkaisemista antaa valmistajille mahdollisuuden valmistella ehdotuksiaan paremmin. Vaikka hankkeella on vuoden myöhässä, Yhdysvaltain ilmavoimat toivoo siirtyvän nopeasti B-52H Stratofortress -laitteen uudelleenmoottoriohjelmaan, jota pidetään strategisena sen toimintakyvyn ylläpitämisessä.

Kylmän sodan päättymisen jälkeen mainittuna Yhdysvaltain ilmavoimat hylkäsivät jatkuvasti B-52: n moottorinvaihdoksen, mikä osoittautui raskaalle pommikoneelle riittävän tehokkaaksi vastaamaan hetken tarpeita. Viime vuosina on kuitenkin käynyt selväksi, että 33-luvulta lähtien käytössä olleet Pratt & Whitney TF103-PW-1960 -reaktorit eivät ole enää käyttökelpoisia vuoden 2030 jälkeen, lähinnä siksi, että valtavat varaosat ovat perineet Kylmä sota loppuu sitten. Uusien moottoreidensa vuoksi 76 viimeisen B-52H-moottorin pitäisi sen vuoksi pysyä käytössä vuoden 2050 jälkeenkin, yli vuosisadan kuluttua ensimmäisten Stratofortressien käyttöönotosta!

B 52 merenkulun rooleissa Puolustusuutiset | Strategiset pommikoneet | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
B-52 toimii kahdeksalla TF33-reaktorilla. Ne korvataan muutaman vuoden sisällä taloudellisemmilla, kevyemmillä ja tehokkaammilla moottoreilla.

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Strategiset pommikoneet | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

- Mainonta -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit