Yhdysvallat sallii taisteluhelikopterien viennin Filippiineille, huolimatta maiden välisistä jännitteistä

Viime viikon lopulla Yhdysvaltain ulkoministeriö hyväksyi helikopterien myynnin Filippiineillä, osana FMS (Foreign Military Sales) -menettelyä. Kuten FMS: n tapauksissa usein tapahtuu, tämä ei välttämättä edellytä tulevaa sopimusta Filippiinien ilmavoimien ja Amerikan teollisuuden välillä. Itse asiassa poliittiset viranomaiset myöntävät FMS: n usein, kun neuvottelut eivät ole vielä päättyneet, mikä mahdollistaa myynnin ja toimituksen nopeuttamisen, jos luja myynti allekirjoitetaan myöhemmin.

Tämä hallinnollinen ominaisuus selittää, miksi FMS-valtuutukset liittyvät kahteen hyvin erilliseen tarjoukseen. Yksi on kuuden Bell AH-1Z Viper -helikopterin myynti 450 miljoonalla dollarilla. Toinen tarjous koskee kuutta Boeing AH-64E Apache Guardiania, jotka on myyty vaikuttavalla 1,5 miljardin dollarin summalla! Mikä jätti valinnan Manilalle, vaikka amerikkalaiset helikopterit eivät olekaan ainoat, jotka kilpailevat Filippiineillä. Hintojen ero Viperin ja Apachen välillä johtuu useista syistä.

Boeing/Bell : kaksi hyvin erilaista tarjousta

Ensinnäkin tarjoukset eivät liity samaan sisältöön. Viperiin liittyvä yleinen tuki sisältää siten vain vähäiset varaosat (mukaan lukien kaksi varamoottoria ja ylimääräisen navigointijärjestelmän) ja symbolisen aseistopakkauksen (kuusi Hellfire-ohjusta, 200 APKWS-laserohjattua rakettia) . Apacheja puolestaan ​​tarjotaan kuudella varamoottorilla, 300 Hellfire panssarintorjuntaohjuksella ja 200 APKWS: llä, mikä on paljon yhdenmukaisempaa operatiivisen käytön kanssa. Siksi, jos Viper valitaan, Filippiinien on neuvoteltava uusi myynti lisäaseiden toimittamisesta, kun taas Apache-sopimuksen kokonaismäärä voidaan neuvotella uudelleen alaspäin. Apache-paketti sisältää todennäköisesti paljon enemmän navigointijärjestelmiä (viisitoista kuudelle helikopterille) ja ilma-ilma-Stinger-ohjuksia (100, toisin sanoen yhtä monta kuin Hellfires, jotka Apache ottaa alukseen huomattavasti enemmän). Kahden aseetarjouksen sisällön eron ei kuitenkaan pitäisi nykyisessä muodossaan olla yli XNUMX miljoonaa dollaria.

AH 64TH APACHE GUARDIAN Defense News | Sotilasliitot | Sotilashelikopterien rakentaminen
Korkeasta hinnastaan ​​huolimatta Apache on todellinen bestselleri taisteluhelikopterimarkkinoilla.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Sotilasliitot | Sotilashelikopterien rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit