Yhdysvallat hyväksyi Egyptin AH-64E Apache Guardian -helikopterin taistelualusten nykyaikaistamisen

Yhdysvaltain ulkoministeriöllä on valtuutti Egyptin Apache-helikopterilaivaston nykyaikaistamisen AH-64E Apache Guardian -standardin mukaan. Ulkomaisen sotilasmyynnin (FMS) sopimus kattaa 43 solua ja niihin liittyvät laitteet, eli koko Egyptin ilmavoimien ylläpitämän AH-64D Apache -laivaston. Kaupan arvo on 2,3 miljardia dollaria. Kuten aina, FMS: n tapauksessa kyse on kuitenkin vain vientiluvista, ei lopullisesta sopimuksesta. Jälkimmäisten ehdoista on vielä neuvoteltava, ja ne saattavat koskea pienempää määrää helikoptereita tai jopa pienempää varaosavarastoa. Siihen voisi liittyä myös toinen sopimus laitteiden virittämisestä. Vaikka Boeing AH-64E ottaa ennakolta haltuunsa Egyptissä tällä hetkellä käytössä olevan AH-64D: n perusaseistuksen, Apache Guardian on edelleen räätälöity APKWS-laserohjattujen rakettien ampumiseen.

Epäily jatkuu myös antureissa, jotka integroidaan egyptiläisiin AH-64E-laitteisiin. 35 AH-64A, joka on modernisoitu AH-64D-standardiksi vuodesta 2003, ei todellakaan ole varustettu Longbow-tutkalla, joka Washington kieltäytyi tuonnista tuolloin. Tällä hetkellä SM ei näytä mainitsevan Apache Guardianin parannetun tutkan integrointia, mutta jos sen vienti voitaisiin sallia myöhemmin. Kaikissa tapauksissa Longbow-tutka on valinnainen Apache-helikopterissa. Vaikka se tarjoaa paremmat valmiudet tyydyttyneisiin panssarintorjunta- tai laivanvastaisiin hyökkäyksiin, se ei ole juurikaan kiinnostunut ilmatuki- ja kapinallisten vastatoimista.

AH 64TH APACHE GUARDIAN Defense News | Amfibiohyökkäys | Sotilashelikopterien rakentaminen
Apache Guardian varustettu Longbow-tutkalla pääroottorin yläpuolella. Sen pääanturi on edelleen nenään asetettu sähköoptinen sarja.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Amfibiohyökkäys | Sotilashelikopterien rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit