Ydinvoima: strateginen voimavara ranskalaisille armeijoille, ei pelkästään sen estämiselle

- Mainonta -

Hiilivapaassa sähköntuotannossa ratkaisevan luonteensa lisäksi atomi vetää joukon teollisuudenaloja ylöspäin: kemia, tietotekniikka, tekoäly ... Valtiontuen keventäminen ydinteollisuudelle voisi kuitenkin on ratkaiseva vaikutus puolustuskykyihimme.

Teollisuusasioissa ja etenkin niin teknisellä kuin ydinalalla, osaamiseen liittyvät menetykset voivat olla erittäin nopeita. Flamanvillen EPR: n rakentamisessa kertyneet viiveet todistavat lisäksi Ranskan ydinteollisuuden vaikeuksista säilyttää kaiken tällaisen rakenteen edellyttämä tekninen asiantuntemus, kun taas viimeisin rakennettu reaktori on vuodelta 2002. Kallis mutta hauras teollisuus, jota poliitikot kritisoivat: vaikka EPR: n seuraavat erät ovat edelleen hallituksen laatikoissa, atomi on edelleen symbolinen syntipukki kaikelle politiikalle, joka etsii "vihreää pesua" uusiutuvien energialähteiden hyväksi. Paradoksi, kun tiedämme ydinvoiman suorituskyvyn hiilidioksidipäästöinä, mutta siirrymme eteenpäin.

EPR-puolustusanalyysi | Teollisuuden konsolidointi Puolustus | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Flamanvillen EPR-alueella esiintyi lukuisia viivästyksiä ja lisäkustannuksia, mikä johtui ennen kaikkea huonoista hallinnoista ja siviilien ydinreaktorien rakentamiseen liittyvästä kokemuksen menetyksestä.

LOGO meta Defense 70 analysoi puolustusta | Teollisuuden konsolidointi Puolustus | Sotilaalliset laivaston rakenteet

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

- Mainonta -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit