Ydinvoima: strateginen voimavara ranskalaisille armeijoille, ei pelkästään sen estämiselle

Hiilivapaassa sähköntuotannossa ratkaisevan luonteensa lisäksi atomi vetää joukon teollisuudenaloja ylöspäin: kemia, tietotekniikka, tekoäly ... Valtiontuen keventäminen ydinteollisuudelle voisi kuitenkin on ratkaiseva vaikutus puolustuskykyihimme.

Teollisuusasioissa ja etenkin niin teknisellä kuin ydinalalla, osaamiseen liittyvät menetykset voivat olla erittäin nopeita. Flamanvillen EPR: n rakentamisessa kertyneet viiveet todistavat lisäksi Ranskan ydinteollisuuden vaikeuksista säilyttää kaiken tällaisen rakenteen edellyttämä tekninen asiantuntemus, kun taas viimeisin rakennettu reaktori on vuodelta 2002. Kallis mutta hauras teollisuus, jota poliitikot kritisoivat: vaikka EPR: n seuraavat erät ovat edelleen hallituksen laatikoissa, atomi on edelleen symbolinen syntipukki kaikelle politiikalle, joka etsii "vihreää pesua" uusiutuvien energialähteiden hyväksi. Paradoksi, kun tiedämme ydinvoiman suorituskyvyn hiilidioksidipäästöinä, mutta siirrymme eteenpäin.

EPR-puolustusanalyysi | Teollisuuden konsolidointi Puolustus | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Flamanvillen EPR-alueella esiintyi lukuisia viivästyksiä ja lisäkustannuksia, mikä johtui ennen kaikkea huonoista hallinnoista ja siviilien ydinreaktorien rakentamiseen liittyvästä kokemuksen menetyksestä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 analysoi puolustusta | Teollisuuden konsolidointi Puolustus | Sotilaalliset laivaston rakenteet

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit