Yhdysvaltojen vetäytyminen avoimesta taivaasta uhkaa ydinaseiden hallintaa ja Baltian turvallisuutta

Viime viikolla, New York Times ilmoitti, että Trumpin hallinto halusi vetäytyä USA: sta "Avoin taivas" -sopimuksesta. Vaikka tällä kansainvälisellä sopimuksella on nyt vähäinen rooli asevalvonnassa, se on edelleen erittäin symbolinen ja edistää suoraan Yhdysvaltojen tiettyjen liittolaisten, etenkin Baltian maiden, turvallisuutta.

Valkoisen talon osalta Yhdysvaltojen vetäytyminen perusteltaisiin avoimuuden puutteella ja Venäjän toistuvilla loukkauksilla avoimen taivaan sopimuksiin nähden, kuten mainitsimme aiemmassa artikkelissamme tästä aiheesta. Vaalivuoden puolivälissä, ja vaikka Donald Trump näyttää edelleen olevansa erinomainen kansainvälinen neuvottelija, Avoimen taivaan vetäytyminen näyttää ennen kaikkea valmistautuvan Yhdysvaltojen vetäytymiseen uusista START-sopimuksista, jotka rajoittavat Yhdysvaltojen omistamien ydinaseiden määrää. Valtiot ja Venäjä. Toistaiseksi kaikki Trumpin provokaatiot ajaa Moskova neuvottelemaan perussopimukset uudelleen ovat suurelta osin epäonnistuneet.

OC 135 USAF Defense News | Awacs ja elektroninen sodankäynti | Vakoilua
Yhdysvallat käyttää kahta OC-135-moottoriajoneuvoa, entisiä muunnettuja säiliöaluksia, Open Skies -lentojensa suorittamiseen. Poistumalla Open Skies -sopimuksesta Washington säästää kustannuksia niiden korvaamisesta.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Awacs ja elektroninen sodankäynti | Vakoilua

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit