"Brittiläinen GPS" ei todennäköisesti koskaan näe päivänvaloa

Vuonna 2018, kun Yhdistyneestä kuningaskunnasta tapahtuva karkotus julkistettiin Galileo-ohjelmasta Brexitin takia poliittisen luokan ja Ison-Britannian hallituksen voimakkaat reaktiot olivat lopettaneet vakuuttamisen Theresa Mayille uhrata uhka perustaa kansallisen paikannusjärjestelmän, joka on riippumaton Eurooppa-aloitteesta. Toteutettavuustutkimus ja 130 miljoonaa puntaa myöhemmin Brexitin jälkeisen itsenäisyyden symboli kärsii epäilemättä syttymisen viivästymisestä. Britannian ministereiden ja korkeiden virkamiesten välillä on nyt syntymässä erimielisyyksiä kalliiden mutta ei vähemmän strategisten hankkeiden elinkelpoisuudesta erityisen huonontuneessa kansainvälisessä tilanteessa.

Itse asiassa, artikkelin mukaan Daily Telegraph eräät EU: n virkamiehet 8 päivästä toukokuuta Kabinetin toimisto ja Yritystoiminnan, energian ja teollisuuden strategian laitos painostaisi Ison-Britannian hallitusta harkitsemaan uudelleen "made in UK" GPS-järjestelmän tavoitetta. Siitä huolimatta pääministeri Boris Johnsonin julkisesti tukema, hankkeen arvioidut kustannukset, jotka vaihtelevat 3–5 miljardista puntaa, voivat olla oikeita viimeksi mainittuun taloudellisessa tilanteessa, jota Covid-19-kriisi on vakavasti heikentänyt. Viime maaliskuussa julkaistava toteutettavuustutkimus on pysähtynyt ja viivästynyt " vähintään kuusi kuukautta " Tämän tutkimuksen on kuitenkin määriteltävä hankkeen arkkitehtuuri ja käynnistettävä ensimmäiset työt. Toisen tutkimuksen sanotaan käynnistäneen Kabinetin toimisto kyseenalaistaa kansallisen paikannusjärjestelmän tarkoituksenmukaisuus, laajuus ja muoto, hämärtäen siten viimeksi mainitun horisonttia.

Galileo-satelliittien puolustusanalyysit | Viestintä- ja puolustusverkot | Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus
Kuten amerikkalainen GPS-järjestelmä, venäläinen Glonass tai kiinalainen BeiDou, Galileo perustuu noin kolmenkymmenen satelliitin tähdistöön. Puhtaasti brittiläisen rinnakkaisverkon toteutus Brexitin aikaan on epäilemättä täysin harhakuviteltava. Muut tekniset vaihtoehdot ovat kuitenkin mahdollisia sotilaskäyttöön.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Viestintä- ja puolustusverkot | Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit