Ruotsin sopimus, Kreikan intressit: Task Force Takuba muotoutuu

Ilmoitettu vuonna 2019 ja julkaistiin virallisesti maaliskuussa Ranskan aloitteesta Task Force Takuba on eurooppalainen erityisjoukkojen ryhmä, joka on tarkoitettu lähettämään Maliin tukemaan paikallisia asevoimia heidän torjunnassaan terroristiryhmiä vastaan. Ennen kesän 2020 loppua tehtävää käyttöönottoa Task Force Takuba on edelleen hienostanut teknistä järjestelmäänsä.

Tämä tehtävä on erityisen herkkä Covid-19-epidemian keskellä, joka muuttaa miesten ja kunkin kumppanimaan lähettämien tarvikkeiden saatavuutta. Viime päivinä on kuitenkin tapahtunut useita merkittäviä edistysaskeleita. Ensinnäkin Ruotsin parlamentti vahvisti Ruotsin asevoimien osallistumisen Takubassa. Lähipäivinä Tšekin tasavallan vuoro on vahvistaa sitoutuneensa Eurooppa-aloitteeseen. Toisaalta uudet maat - etenkin Kreikka - ovat ilmaisseet kiinnostuksensa suoraan osallistumiseen eurooppalaiseen ryhmittymään. Hyvät uutiset Takuballe joidenkin perustajajäsenten, kuten Saksan ja Norjan, jälkeen kieltäytyi lähettämästä omia erityisjoukkoja Maliin.

Ruotsin armeijan biisonilaskuri 2016 Uutiset Puolustus | Sotilaalliset liitot | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut
Ruotsin parlamentti on antanut luvan aseelliseen käyttöön Takuba-työryhmässä. Tähän voi sisältyä jopa 250 henkilöä lyhyinä aikoina, mukaan lukien 100 sotilaan vahvistaminen ja ilmaosasto.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Sotilasliitot | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit