Mikä on Barkhane: kuusi kuukautta Pau-huippukokouksen jälkeen Sahelin teatteriin?

13. tammikuuta 2020 pidettiin Paun huippukokous tarkoitus palauttaa vauhtia on rappeuttavaan horjuttanut G5 Sahelin alla isku aggression hyökkäyksiä aseellisten terroristiryhmien (GAT). Muutamia kuukausia myöhemmin kentällä on rohkaisevia vaikutuksia, sekä GAT-maille kohdistetun painostuksen että Sahelin armeijoiden vallan lisääntymisen myötä.

Vuoden 2020 alussa operaatio Barkhane menetti legitimiteettinsä suhteessa Sahelin armeijoiden kärsimiin tappioihin ja Ranskan mielipiteistä johtuvaan kritiikkiin. Pau-huippukokous ei muuttanut Barkhane-operaation Wanted Final Effect (EFR): pidättää maata terroristiryhmiä vastaan ​​ja estää niitä muodostamasta alueellisia pyhäkköjä. Ja tämä kunnes G5-maiden hallinnollinen, sosiaalinen ja taloudellinen vahvistus alueellaan on tehokasta ja tukahduttaa lopullisesti GAT: t, kuten Islannin valtion Suuressa Saharassa (EIGS) ja RVIM: n (Rally for the Islam of Victory) ja muslimit). Toisaalta Pau on operatiivisella tasolla antanut mahdollisuuden selventää ja kohdentaa uudelleen tukkeutuvan operaation tavoitteet (hajautetut resurssit, välitavoitteet, jotka on määritelty huonosti lopullisessa EFR: ssä jne.) Ja jonka joustavuus uhkasi GAT-iskujen kriittinen laadullinen parannus.

Barkhane diplomatia Uutiset Puolustus | Sotilaalliset liitot | Burkina Faso
Ranskan interventio Saheliin tapahtuu erityisen monimutkaisessa diplomaattisessa ja poliittisessa tilanteessa, kun otetaan huomioon keskustelukumppaneiden (G5 Sahel, Euroopan unioni, YK jne.) Monimuotoisuus. Pau-huippukokous pyrki tarjoamaan konkreettisia ratkaisuja kentän nopeasti muuttuvaan taktiseen tilanteeseen.

Voimatasapainon kääntäminen ja aloitteen jatkaminen


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Sotilasliitot | Burkina Fasso

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit