Keskellä Kiinan-kriisiä Intia päättää ostaa venäläisiä hävittäjiä ja nopeuttaa niiden toimituksia. Rafale ranskalainen

Muutaman viime vuoden ajan Peking on monistanut provokaatioita osana tosiasiallista toteutuspolitiikkaa hyödyntäen Yhdysvaltojen johtaman länsimaisten suurvaltojen suhteellista diplomaattista apatiaa. Lehdistö raportoi säännöllisesti Kiinan merivoimien sijoitukset Taiwanin lähellä tai erilaiset japanilaiset saaristot. Viime aikoina Kiinan puuttuminen kotimaan politiikkaan Hongkong, myös vastoin vuoden 1997 uudelleensiirtosopimuksia, teki otsikot. Globaalin terveyskriisin sydämessä veriset taistelut ovat kuitenkin tapahtuneet Intian rajalla.

Himalajan Ladakhin alueella on useita kymmeniä kuolleita todellisen valvontalinjan molemmin puolin. Toukokuussa alkanut Kiinan ja Intian kriisi on vakavin konfliktin jälkeen. joka oli vastustanut kahta maata vuonna 1962. Kun Peking ja New Delhi kokoavat joukkojaan edelleen vuorille, diplomaatit yrittävät yhä enemmän vaikeuksia lievittää jännitteitä. Tässä räjähtävässä tilanteessa Intian viranomaiset nopeuttivat siis loogisesti maan asevoimien modernisointia. Tähän liittyy ensin sotilaallisten toimitusten nopeuttaminen, jota pandemia hidastaa, mutta myös tilaamalla 33 uutta venäläistä hävittäjää: 21 MiG-29 ja 12 Su-30MKI.

IAF Intian ilmavoimien jaguar su30 Sotilasliitot | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
Su-30MKI on Intian ilmavoimien keihäänkärki, jossa on noin 260 yksikköä. Se, että IAF kommunikoi niin paljon yhden kymmenkunnan laitteen järjestyksessä, osoittaa, että resursseja ei ole viime vuosina kohdennettu IAF: n uudistamiseen.

Erityisen kireä tilanne


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Alliances | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit