Onko Kiina julistanut harvinaisen maan maan sodan?

Suhteet Washingtonin ja Pekingin välillä ovat heikentyneet tasaisesti viime vuosina, olivatpa ne sittenkaupallinen ja tekninen vastakkainasettelu vastustanut kahta supervallaa vuosina 2018 ja 2019, Taiwanin saaren jännitteitä tai kiinalaisia ​​väitteitä Kiinan merellä. Kaikki nämä piilevät vastalauseet näyttävät nyt kiteytyvän suoraksi oppositioksi kahden maan välillä, ja provokaatiot ja kostotoimet lisääntyvät Tyynenmeren molemmin puolin.

Kaksi aihetta keskittyy suurimpaan osaan tämän päivän jännitteistä. Ensinnäkin Yhdysvaltojen Taiwanille antama valtava tuki myymällä ja modernisoimalla viime kuukausinaF16-taistelulentokoneet, Abrams M1 -säiliöt tai Patriot PAC-3 -ohjukset. On sanottava, että puolestaan Peking on lisännyt ilma- ja merivoimien liikkeitä itsenäisen saaren ympärillä vuodesta 1948 lähtien, jonka Kiinan johtaja Xi Jinping on vannonut palaavansa uudelleen Kiinan kansantasavaltaan toimeksiannonsa nojalla. Yhdysvallat puolestaan ​​on voimistunut ja vahvistunut voimankäytökset Kiinanmerelläosoittaakseen Pekingille, että Washington ei myöntänyt laillisuutta Kiinan liittämälle merelle sen Indonesian, Filippiinien, Vietnamin, Malesian ja Vietnamin naapureiden vahingoksi.

Yksi Kiinan keinotekoisista tukikohdista Kiinanmeren Paracel-saarilla analysoi Défense | Puolustusteollisuuden alihankintaketju | Voimien käyttöönotto – jälleenvakuutus
Kiina on lähettänyt keinotekoiset sotilastukikohdat Paracelsin saarille perustellakseen alueellista perustaa

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Puolustusteollisuuden alihankintaketju | Joukkojen sijoittaminen – Jälleenvakuutus

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit