Venäjä ja Turkki ovat vastakkaisempia kuin koskaan

Se tulee yhä vaikeammaksi pelata Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja hänen turkkilaisen kollegansa RT Erdoganin välinen sydämellinen sopimus, kun vastakkainasettelualueet lisääntyvät kahden maan välillä. Koska Syyrian ja Moskovan tukemien uskollisten Syyrian joukkojen ja Ankaran tukemien islamististen puolisotilaallisten joukkojen välisten yhteenottojen ja kahden Libyan konfliktissa olevan maan yhä suoremman sitoutumisen jälkeen, kukin tukee leiriä, on nyt vuoro Armenian ja Azerbaidžanin välinen yhteenotto Moskovan ja Ankaran välisten voimakkaiden vastakkainasettelujen kiteyttämiseksi. Viime päivinä sotilasyhteydet Azerien joukkojen välillä, joita Turkki tukee aktiivisesti, ja Armenian joukot, joita Venäjä tukee, ovat lisääntyneet huolimatta kansainvälisen yhteisön kehotuksista palata nykyiseen tilanteeseen. Kukin soturi syyttää toista vihollisuuksien aloittamisesta samoin kuin laiminlyönti tulitauko. Kahden armeijan välinen tykistövaihto olisi jo tehty yli 16 kuollutta, mukaan lukien kenraali ja azeri-eversti.

Syyrian konfliktin aikana Ankara yritti provosoida Naton puuttumista asiaan Tukeakseen toimintaansa maan pohjoisosassa on tällä kertaa Jerevanin vuoro käyttää samaa liikkumavaraa Venäjään nähden. Armenia on todellakin jäsen vuonna 2002 perustetussa sotilaliitoksessa Collective Security Treaty Organization, joka yhdistää Venäjän ja Valkovenäjän, Kazakstanin, Kirgisian, Tadžikistanin ja Armenian entiset Neuvostoliiton tasavallat. puolustava sotilasliitto, joka on verrattavissa Natoon. Tästä liittoutumasta Venäjän joukot varmistavat osittain Armenian ilmapuolustuksen, ja heillä on 5000 miestä pysyvästi Gyumrissa, lähellä Turkin rajaa.

Venäjän joukot 102. tukikohta Gyumri armenia Puolustus Uutiset | Armenia | Azerbaidžan
Gyumrin 102. tukikohtaan lähetetyissä Venäjän joukkoissa on 5000 miestä, monia panssaroituja ajoneuvoja, taisteluhelikoptereita ja BUK-ilmapuolustusjärjestelmiä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Arménie | Azerbaïdjan

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit