Yhdysvaltain laivaston on pienennettävä lentotukialustensa tonnimäärää säilyttääkseen muodonsa

Gerald R.Fordin ydinaseiden lentotukialus on epäilemättä tehokkain taistelulaiva, joka on koskaan purjehtinut merillä. Suunniteltu tukemaan erittäin voimakasta toimintaa ja kestämään kyllästäviä hyökkäyksiä ja useita vahinkoja, se edustaa noin 65 taistelukoneen ja kymmenen helikopterin käyttämiseen tarkoitetun taistelulentotukialuksen arkkityyppiä. jotka muodostavat lentoryhmänsä aluksella mahdollisimman lähellä vastustajaa. Mutta Gerald R.Fordin luokka kärsii suuresta puutteesta, sen hinnasta! Rakennuskustannukset ylittivät 12 miljardia dollaria ja kokonaiskustannuskustannukset olivat noin 18 miljardia dollaria (lukuun ottamatta miehistöä ja lentoryhmää), Fordien, joiden alun perin piti korvata luokan lentotukialukset Nimitz saavuttaa 12 aluksen muodot ovat liian kalliita Yhdysvaltain laivastolle, jonka on samalla rahoitettava pintalaivastonsa, hyökkäyssukellusveneidensä ja erityisesti ydinsukellusveneidensä uudistaminen. koneiden kantoraketit.

"Triviaali" ratkaisu löydettiin luonnollisesti nopeasti, erityisesti puolustusministeri Mark Esper: vain vähentää alusten määrää 2 yksikköä. Tämä päättely oli sitäkin helpompaa, koska uusien ohjusten, kuten kiinalaisten alusten vastaisten ohjusten DF-21D ja DF-26, tai tuleva venäläinen 3M22 Tzirkon hypersonic laivojen vastainen ohjusnäyttää tuomitsevan keskipitkällä aikavälillä toisesta maailmansodasta perittyjen lentotukialusten merivoimien valta-arvon. Mutta Yhdysvaltain laivastolla on aivan erilainen näkemys ongelmasta. Niin kauan kuin taktinen ilmasee pysyy sotilaallisten hyökkäys- ja puolustusvälineiden ytimessä, ja niin kauan kuin nämä lentokoneet eivät pysty kulkemaan yli 5000-10.000 XNUMX km, lentotukialus pysyy kohteena. ainoa asiaankuuluva ja tehokas ase taistelemaan valtamerillä ja kattamaan amfibiotoimet.

Tzirkon-ohjuspuolustusanalyysit | Amfibiohyökkäys | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut
Venäjän hypersonic 3M22 Tzirkon -alusten vastainen ohjus on vakava uhka kaikille pintataistelijoille, myös lentotukialuksille. Tällä hetkellä ei ole puolustusjärjestelmää, joka kykenisi pysäyttämään tehokkaasti näillä nopeuksilla liikkuvan aluksen vastaisen ohjuksen.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Amfibiohyökkäys | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit