Ovatko F35, Su57 ja J20 todella sukupolven edellä Rafale ja Typhoon ?

Melko usein, kun on verrattava lentokoneita, kuten F35, Su-57 ja J-20, eurooppalaisiin lentokoneisiin, kuten Rafale, The Typhoon tai JAS39 Gripen, kelkkavasaran väitettä käytetään keskustelun lopettamiseen, Että 5. sukupolvi. Itse asiassa laajalti käytetyn luokituksen mukaan ensimmäinen olisi viidennen sukupolven laitteita, kun taas toinen olisi vain 5. sukupolven laitteita, jotka luokitellaan joskus 4G +: ksi melko alentavalla tavalla heijastamaan niiden suorituskykytasoa. Joten kuka nämä sukupolvet ovat niin tärkeitä, että ne sallivat hävittäjien tasoittamisen? Ja onko tämä luokitus merkityksellinen ja paljastaa operatiivisen todellisuuden? Näemme tässä artikkelissa, että tosiasiat eivät ole kaukana niin selkeistä ...

Mikä on taistelulentokoneiden sukupolvi?

"Taistelulentokoneiden sukupolvi" on empiirinen termi, jonka tarkoituksena on luoda ryhmiä tutkimaan taistelun ilmailun historiaa merkittäviä merkittäviä tapahtumia. Olisi mahdollista määritellä uusi sukupolvi seuraavasti:

« Taistelulentokoneiden suunnittelussa käytetty joukko merkittäviä uusia tekniikoita, jotka tarjoavat merkittäviä ja pysyviä etuja ilma-alukselle varustamalla ne edellisen sukupolven lentokoneisiin. « 

Perinteisesti lännessä tunnistamme viisi taistelulentokoneiden sukupolvea:

1. sukupolvi : Potkurin ja polttomoottorien ajamat laitteet, aseelliset konekivääreillä, tykillä ja ohjaamattomalla ilmasta maahan aseilla. Tämä sukupolvi kattaa vuosina 1915 - 1945 suunnitellut taistelulentokoneet. Viimeinen toiminnassa käytetty 1. luokan lentokone oli Vietnamin sodan aikana Douglas A-1 Skyraider.

Skyraider A1 Vietnam Saksa | Puolustusanalyysi | Yliääniaseet ja ohjukset
A1 Skyraideriin asennettu hävittäjäpommikone pysyi palveluksessa Yhdysvaltain laivaston kanssa vuoteen 1972 asti, vaikka se oli vain ensimmäisen sukupolven lentokone.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | Yliääniaseet ja ohjukset

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit