Itävalta on valmis myymään Eurofighters Typhoon Indonesiaan

- Mainonta -

Indonesian puolustusministeri Prabowo Subianto ilmoitti vierailullaan Eurooppaan tarjoaneensa Itävallalle 15 Eurofighter-lentokoneen takaisinostosta Typhoon käytetty, Indonesian ilmavoimien vahvistamiseksi ja nykyaikaistamiseksi. Tiedot aiheuttivat paljon melua, mutta koska Wieniltä ei saatu virallista vastausta ja etenkin presidentti Joko Widodon "kieltäytymisen" jälkeen, joka oli ilmoittanut, että toistaiseksi maa neuvotteli edelleen Moskovan kanssa 12 Su-35: n hankkimisesta, se menetti nopeasti kiinnostuksensa. Näyttää kuitenkin siltä Itävallan viranomaiset päättävät päättää neuvottelut koska puolustusministeriään Klaudia Tannerin kautta he vastasivat virallisesti Jakartassa ilmoittamalla olevansa valmiita aloittamaan neuvottelut Indonesian viranomaisten kanssa tästä aiheesta.

Wienin kannalta on tärkeää löytää ratkaisu mahdollisimman nopeasti Eurofightersin eliminoimiseksi Typhoon sen varastosta hankkiakseen uuden lentokoneen Itävallan ilmatilan suojelun varmistamiseksi. Maan viranomaiset eivät vain ajaneet Airbusia vastaan ​​kavallussarjasta, jotka koskivat näiden 15 lentokoneen myyntiä vuonna 2003, koska tilauksen turvaamiseksi oli maksettu lukuisia "provisioita" Itävaltalais-Amerikan yhteisen tutkimuksen mukaan, vaan laite oli myös Itävallan viranomaisille sekä maan kenraalin esikunnalle, jonka ylläpito oli erityisen kallista, paljon enemmän kuin alun perin myynnin yhteydessä sovittiin. Nykyinen huoltosopimus Airbusin kanssa kuitenkin päättyy vuonna 2022, ja Wienin on siksi löydettävä nopeasti ratkaisu "poistua Eurofighter-järjestelmästä", Klaudia Tannerin sanoin, ennen tätä päivämäärää.

typhoon Itävallan puolustusuutiset | Itävalta | Hävittäjälentokoneita
Huoltosopimus 15 Typhoon Itävaltalaiset loppuvat vuonna 2022, joten Wienille jää vähän aikaa löytää taloudellisesti kannattava ratkaisu niiden korvaamiseksi

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Itävalta | Hävittäjälentokoneita

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

- Mainonta -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit