Kiinan joukkojen laajamittainen lähettäminen Intiaa vastaan ​​Ladakhiin

- Mainonta -

Kiinan viranomaiset ilmoittivat tänä viikonloppuna uusi rajaintapahtuma Kansan vapautusarmeijan ja Intian joukkojen välillä heitä kohti Himalajan Ladakhin alueen kahden maan välistä rajaviivaa pitkin, mikä on jo tapahtunut maiden välillä on ollut viime kuukausina lukuisia jännitteitä. Tällä kertaa Kiinan ulkoministeriön raportin mukaan Kiinan joukot joutuivat käyttämään varoituslaukaisuja estääkseen Intian joukkojen uudelleensijoittamisen rajan yli, mikä ilmeisesti loi uuden jännitteen elpymisen Pekingin ja Kiinan välillä. New Delhi. Intian viranomaiset puolestaan ​​syyttävät Kiinan joukkoja provokaatiosta ja väittävät, että he ovat vastanneet vain Kiinan armeijoiden liikkeisiin.

Joka tapauksessa Peking on juuri vahvistanut laaja joukkojoukko, jonka tarkoituksena on siirtää joukkoja uudelleen Ladakhin tasangoille. Globaltimes.cn-sivuston tänään julkaiseman artikkelin mukaan PLA olisi ilmoittanut lähettävänsä ilmavoimien, tykistön ja ilmapuolustuksen sekä panssaroituja ajoneuvoja, erikoisjoukkoja ja pommikoneita. tämän alueen nykyisen kriisin erittäin selkeä eskaloituminen. Kiinan osavaltion verkkosivuston mukaan sijoitetut yksiköt kuuluvat 71. ja 72. armeijan ryhmään yhdessä muiden yksiköiden kanssa eri puolilta maata. Nämä joukkojen liikkeet puuttuvat useiden kuukausien piilevän, mutta erittäin merkittävän vahvistuksen jälkeen rajaviivan molemmin puolin, Peking on ottanut käyttöön panssaroituja ajoneuvoja, liikkuvia tykistöpaloja et pitkän kantaman ilmatorjuntajärjestelmiäNew Delhi omalta osaltaan vahvisti panssaroitujen ajoneuvojen, keskipitkän kantaman ilma-alusten torjunta-aineiden, taisteluhelikopterien sekä hävittäjälentojen läsnäoloa alueen välittömässä läheisyydessä.

Y20 liikenneanalyysi Puolustus | Hävittäjälentokone | Ilmatorjunta
PLA on pyytänyt uusia strategisia Y-20-kuljetusvälineitään voimiensa vahvistamiseksi Ladakhin Himalajan tasangoilla

Toistaiseksi Intian viranomaiset eivät ole vielä vastanneet virallisesti tähän massiiviseen Kiinan vahvistumiseen Himalajan rajallaan, mutta ei ole epäilystäkään siitä, että tätä vastausta valmistellaan ja sen pitäisi olla yhtä massiivinen kuin Naapurilla New Delhillä ei ole varaa osoittaa tässä tiedostossa pienintäkään heikkouden merkkiä Pekingiin, koska sen julkinen mielipide. On myös täysin mahdollista, että Intian vastaus ei rajoitu yksinomaan Ladakhin tasangoihin, mukaan lukien Intian laivaston läsnäolon vahvistaminen Bengalinlahdella kuuluisan "Silk Roadin" varrella. ”Kiinan viranomaiset pitävät sitä strategisena. Intian laivasto oli jo muutama päivä sitten asettanut hävittäjän Kiinan merelleprovosoiden Kiinan viranomaisten suuttumuksen, joka syytti New Delhia "pelaamisesta Yhdysvaltojen käsiin".

- Mainonta -

On hyvin vaikea sanoa, missä Kiinan ja Intian vastavuoroiset provokaatiot Ladakhissa loppuvat, tai vaikka ne eivät johda todelliseen aseelliseen konfliktiin. On selvää, ettei kumpikaan näistä maista olisi ensi silmäyksellä tänään kiinnostunut kyseenalaistamaan alueella vuodesta 1962 kestänyttä tilannetta ainakin lyhyellä aikavälillä. Työssä on kuitenkin paljon voimia selittämään jännitteiden jatkuvaa lisääntymistä tällä alueella maiden välillä. On todella epätodennäköistä, että joukot, olivatpa ne kiinalaisia ​​tai intialaisia, alkavat liikkua pitkin tätä erittäin arkaluonteista ja vartioitua rajaa saamatta korkeimpien viranomaisten käskyä. Itse asiassa, mitä kahden maan viranomaiset sanovat, toinen niistä tai jopa molemmat etsivät Kiinan ja Intian suhteiden merkittävää heikkenemistä, minkä seurauksena mahdollinen vastakkainasettelu "Himalaja.

Ladakh Intian joukkojen puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Ilmatorjunta
Kuten Kiinan joukot, myös Intian joukot, jotka on sijoitettu kahden maan välisen rajaviivan varrelle, ovat viime kuukausina saaneet lukuisia vahvistuksia.

Tässä kaaviossa näyttää kuitenkin olevan Pekingillä eniten syitä toimia, vaikka se kieltäytyisi. Kiinan viranomaisten mielestä New Delhin ja Washingtonin lähentyminen olisi epäilemättä vahva este niiden alueellisille tavoitteille, sillä Intia pystyy tarjoamaan väestömäärän, josta Yhdysvallat ja heidän liittolaisensa puuttuvat. pystyä hillitsemään Kiinan laajentumista. Puolustussopimuksen allekirjoittamista kahden maan välillä voidaan kuitenkin harkita vain suhteellisen rauhanomaisessa tilanteessa Intian rajoilla. Muuten Yhdysvallat voisi tosiasiallisesti joutua sodassa Kiinaa vastaan, jonka seuraukset kuvittelemme kansainvälisille suhteille, mutta myös maailmantaloudelle, jopa maailmanlaajuisesti. piilevä tai rajoitettu konflikti.

Itse asiassa nykyinen kriisi voi hyvinkin olla kiinalainen strategia, jolla pyritään estämään tämä virallinen lähentyminen Washingtonin ja Pekingin välillä, koska Venäjän tekemä Krimin vangitseminen ja etenkin Donbasin sota ovat estäneet Ukrainaa pääsemästä lähemmäksi. Nato ja Euroopan unioni. Koska jos länsimainen julkinen mielipide voi sopia sodan julistamisesta aggressioiden edessä (todellinen tai oletettu), joutumista sodankäyntiin toisen maailman taloudellisen ja sotilaallisen vallan kanssa "transitiivisuuden avulla" olisi paljon vaikeampaa ylläpitää. Sen sijaan New Delhin suoria tai epäsuoria motivaatioita hyödyntää tätä kriisiä on paljon vaikeampaa tunnistaa, varsinkin kun maata on jo pitkälti haitannut koronavirukseen liittyvä terveyskriisi.

- Mainonta -
modi trump puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Ilmatorjunta
Vahva indoamerikkalainen liittouma olisi yksi pahimmista skenaarioista Pekingille, jossa vastustaja, jolla on sama väestörakenteellinen voima kuin Yhdysvaltojen tekniikka tukee, kykenisi haastamaan Aasian ylivaltaansa.

Oli miten on, näyttää nyt epätodennäköiseltä, että toistuvat jännitteet, jotka säännöllisesti levittävät Kiinan ja Intian suhteita Ladakhissa kuin merillä, voivat olla vain seurausta molempien osapuolten aikomuksista vallitsevasta keskinäisestä erimielisyydestä. Näissä olosuhteissa Pekingin operoimien joukkojen tehostettu sijoitus viime päivinä voisi todellakin olla alku alueelliselle sotilasoperaatiolle, jonka tavoitteena olisi, kuten edellä on selostettu, luoda kriisitilanne, joka mahdollisesti estää sotilaallisen lähentymisen. strateginen Yhdysvaltojen ja Intian välillä. Nähdä tästä lähtien, mikä on New Delhin, mutta myös Washingtonin vastaus, jos todellakin se on, että Yhdysvaltojen politiikka voi omistaa itsensä tänään muulle kuin tuleville presidentinvaaleille ...

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit