MGCS:n puuttuessa Puola voisi kääntyä K2 Blackin puoleen Panther Etelä Korealainen

Viime helmikuussa presidentti Emmanuel Macron ehdotti virallisella vierailullaan Puolaan Pariisi ja Berliini voisivat hyväksyä Varsovan MGCS-ohjelmassa, tarkoitettu suunnitteluun ja valmistukseen tuleva korvaaja ranskalaisille Leclerc-tankeille ja Leopard 2 saksaa vuoteen 2035 mennessä. Mutta sen jälkeen mikään ei näytä muuttuneen tässä asiassa. Päinvastoin, kaikuja Puolasta ehdottaa nyt, että Puolan osallistuminen ranskalais-saksalaiseen ohjelmaan ei enää ollut merkityksellistä. Etelä-korealainen Hyundai käyttää nyt suostuttelun aarteita saada Varsova kiinnostumaan uudesta K2 Black -panssarivaunustaan Panther, jonka rakentamista jatkettiin muutama kuukausi sitten.

Puolan armeijoiden tavoitteena on korvata aluksi noin 500 neuvostoajalta perittyä T72- ja PT91-raskasta panssarivaunua, joiden toimintakyky alkaa näkyä vuosien painosta huolimatta niiden läpikäyneistä modernisointivaiheista. Myöhemmin on myös tarpeen vaihtaa noin 250 säiliötä Leopard 2 A4/5 on hankittu käytettynä Saksan armeijasta, ja joka joutuu jättämään varsinaisen palveluksen seuraavan vuosikymmenen aikana. Puolan todellisuudessa edustama 750–800 tankin kokonaisvolyymi on itse asiassa tarpeeksi piristämään ruokahalua, varsinkin kun vain harvat maat maailmassa suunnittelevat hankkivansa tällaisen säiliölaivaston seuraavan vuosikymmenen aikana.

PT 91 Twardy MBT Varsovan prikaatin puolustusuutiset | MBT-panssarivaunut | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen
PT91 on paikallinen tuotanto, joka on peräisin T72M1: stä, joka aloitti palvelun Puolan armeijoiden kanssa vuonna 1995.

Varsova on ilmeisesti lopettanut tahtonsa "tehdä kaikki yksin", kuten tapahtui muutama vuosi sitten, kun maan viranomaiset uskoivat virheellisesti, että puolustusteollisuus puola voisi Suunnittele yksin uuden sukupolven taistelusäiliö, PL-01. Tätä varten Puolan viranomaiset kääntyivät eteläkorealaisen Hyundai Rotemin ja sen K2 Blackin raskaan tankin puoleen Pantherja aloitti kahdenväliset keskustelut tämän vuoden tammikuussa tarkoituksenaan allekirjoittaa teollinen kumppanuus Etelä-Korean tankin rakentamiseksi ja viennistä. Varsova uskoo, että useat Itä-Euroopan maat, kuten Slovakia tai Tšekki, voisivat olla kiinnostuneita tästä panssaroidusta ajoneuvosta.

K1995-raskas panssarivaunu, joka suunniteltiin vuosina 2008–1 ottamaan vallan K2:ltä, otettiin käyttöön vuonna 2014 Etelä-Korean armeijassa, jolla on nykyään noin sata panssaroitua ajoneuvoa tähän mennessä tilatuista 260 ajoneuvosta. 55 tonnin massallaan K2 kuuluu enemmän siirrettävien raskaiden tankkien kategoriaan, kuten ranskalainen Leclerc tai venäläinen T90, eikä superraskaiden tankkien kategoriaan, kuten amerikkalainen M1 Abrams tai Leopard 2 saksaa. Sen komposiittikeraamisen panssarin lisäksi on lisätty NERA (multi-impact) reaktiivinen panssari sekä Soft-Kill-suojajärjestelmä, joka sisältää tutkahäirintälaitteen, laserilmaisimen ja savunheittimen. Se pitäisi myös pian varustaa eteläkorealaisella hard-kill -järjestelmällä, joka on suunniteltu erityisesti tankkia varten. Sen 120 mm:n 55-kaliiperinen tykki voi ampua kaikentyyppisiä länsimaisia ​​tavallisia ammuksia sekä korealaista Smart Top-Attack Munitionia tai KSTAM:a, joka mahdollistaa pitkän kantaman ballistisen tulen (jopa 8 km). ) ammukset on varustettu laskuvarjo ja etsijä löytääkseen kohteensa.

KSTAM ammukset Puolustusuutiset | MBT-panssarivaunut | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen
KSTAM-ampumatarvikkeet mahdollistavat pitkän kantaman panssarintorjunta-ampumisen, ampumatarvikkeet asettavat laskuvarjon ja ohjaavat itseään kohti kohdetta.

K2: n tuotanto keskeytettiin vuosien 2017 ja 2019 välillä Etelä-Korean teollisuuden kohtaamien vaikeuksien vuoksi toimittaa voimansiirto ja riittävän luotettava moottori panssaroidun ajoneuvon varustamiseksi. Ensimmäinen vuosien 100 ja 2015 välisenä aikana toimitettu 2017 säiliön sarja oli puolestaan ​​varustettu saksalaisilla komponenteilla. Toukokuussa 2019 tuotanto voi jatkua, sekä toiselle erälle, joka on varustettu eteläkorealaisella vaihteistolla ja saksalaisella moottorilla, että kolmannelle erälle, joka on tällä kertaa varustettu täysin kansallisilla komponenteilla. Viimeisessä versiossa K2 on varustettu 27-sylinterisellä, nestejäähdytteisellä Doosan DV12K -moottorilla, joka tuottaa 1.500 hv ja tarjoaa tyydyttävän teho-painosuhteen 27 hv / tonni ja antaa säiliön saavuttaa huippunopeuden. 70 km tiellä ja 50 km keskeneräisellä alustalla.

Leopard 2 norja Puolustusuutiset | MBT-panssarivaunut | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen
Krauss-Maffei Wegman on ainoa eurooppalainen valmistaja, joka tarjoaa nykyään uusia panssarivaunuja Leopard 2.

Kuten turkkilainen Altay-tankki, joka on peräisin K2:sta, josta se ottaa useita komponentteja, mukaan lukien propulsiojärjestelmä, musta Panther saapuu kasvavat taistelusäiliömarkkinat, kun taas samalla länsimainen tarjonta tällä alueella on alhaisimmillaan. Itse asiassa perinteisistä eurooppalaisten raskaiden panssaroitujen ajoneuvojen valmistajista vain Saksa on nykyään jäljellä ja sen erittäin raskas, erittäin kallis ja erittäin tehokas Leopard 2 A7+, joka pystyy vastaamaan uuteen tilaukseen. Saksan tavoin Ranska ja Iso-Britannia ovat itse asiassa purkaneet Leclerc- ja Challenger 2 -linjojaan useiden vuosien ajan, mutta KMW on säilyttänyt rajoitetun tuotantokapasiteetin, jonka ansiosta se pystyy vastaamaan viimeaikaisiin sopimuksiin, kuten esim. Unkarin vuoden 2019 tilaus 44:lle Leopard 2A7+ ja 12 Leopard 2A4. Samaan aikaan Venäjällä, joka on suurin potentiaalinen uhka Euroopassa ja joka saattaa vaatia raskaiden tankkien käyttöä, on useita linjoja T90-moottoreiden ja nyt uusien T14-moottoreiden valmistamiseksi tai laivaston T72- ja T80-koneiden nykyaikaistamiseksi. Tämä tilanne aiheutti todellisen "ilmakutsu" Euroopassa ja erityisesti Itä-Euroopassa uudelle nykyaikaisten ja "edullisten" säiliöiden mallille, K2: ta tarjoten noin 8,5 miljoonaa euroa yksikköä kohti. . Voi hyvinkin olla, että Puola-Etelä-Korea-pariskunnalla on nyt vahva asema näillä markkinoilla.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit