Reaper-drone-seuraaja on varkain ja on jopa parantanut kestävyyttä

- Mainonta -

Eurooppalaiset etsivät edelleen selvittääkseen, rahoittavatko he Eurodrone-ohjelmaa vai luottavatko jälleen Yhdysvaltoihin vielä kriittisen torjunta-droonien alalla, mutta amerikkalaisen General Atomicsin, drone Predator ja sen seuraaja Reaper esittivät luonnoksen siitä, millainen on sen seuraava malli korvaa kaksi edellistä, kun Yhdysvaltain ilmavoimat ovat pyytäneet tietoja. Ja vähiten, mitä voidaan sanoa, on se, että amerikkalaiset insinöörit eivät ole epäröineet keksiä itsensä uudelleen vastaamaan seuraavan vuosikymmenen operatiivisiin haasteisiin.

Koska jos MALE (Medium Altitude Long Endurance) MQ1 Predator- ja MQ9 Reaper-droonit ovat osoittaneet vertaansa vailla olevan tehokkuuden kohteiden seurannassa ja hyökkäyksissä matalan intensiteetin konfliktien aikana, kuten Afganistanissa tai Irakissa, on selvää, että heidän suuren haavoittuvuutensa konfliktin lisääntyessä, ja että vastustajat alkavat käyttää edistyneitä ilmatorjunta-aseita. Niinpä amerikkalaiset ja eurooppalaiset kadonnut Predator- ja Reaper-dronit Libyan taivaalla viime kuukausina, ammuttiin usein vastakkaisten ryhmittymien ilmansuojelussa tässä yhä kansainvälistyvässä sisällissodassa. Hidas, matala ohjailu ja puuttuva itsepuolustusjärjestelmä, MALE-dronit luottivat vain pääominaisuuksiinsa, korkeuteensa ja pitkään kantamaansa tehtävän ja turvallisuuden varmistamiseksi. Heti kun ilmatorjuntajärjestelmät saapuivat käsittelemään kohteita tällä korkeudella, verilöyly alkoi.

MQ 9 Reaper News Defense | Taisteludroneja | MIES droneja
General Atomics on MALE Predator- ja Reaper-droneiden valmistaja, ja sitä käytetään yli 10 ilmavoimalla ympäri maailmaa, joista 6 Euroopassa.

Kuitenkin korkean intensiteetin konfliktit, joita kohtaavat vastustajat, joilla on paljon suorituskykyisiä ilma-alusten vastaisia ​​järjestelmiä, ovat nykyään henkilökunnan suurin huolenaihe sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa, kun taas Samanaikaisesti voimien ja oppien riippuvuus näiden droonien tarjoamasta lisäarvosta on kasvanut edelleen. Siksi oli aika, että amerikkalaisen General Atomicsin oli poistuttava mukavuusvyöhykkeestään, kuvittelemaan drone, joka pystyi tarjoamaan voimien tarvitsemat palvelut, ja kehittymään tässä kiistanalaisessa ympäristössä, joka on voimakkaiden konfliktien taivas.

- Mainonta -

Vaikka General Atomics on toistaiseksi julkaissut vain esimerkin ja joitain yleisiä tietoja uudesta taistelujärjestelmästä, joka korvaa Reaperin vuodesta 2030, on tullut useita ratkaisevia tietoja. Ensinnäkin vastauksena konfliktien luonteessa tapahtuviin muutoksiin lentokoneiden valmistaja on lisännyt uuteen malliinsa kaksi uutta keskeistä ominaisuutta: nopeus ja varkain. Ei enää oikeaa siipiä ja ponneainetta, uusi drone ottaa lentävän siiven muodon, joka on verrattavissa Yhdysvaltain ilmavoimien varkainstrategiseen pommikoneeseen B2 Spirit. Sitä käyttää turboahdettu moottori eikä potkuripotkuri, mikä antaa sille paljon suuremman nopeuden kuin edeltäjänsä, samalla kun sen autonomiaa laajennetaan laajasti, yli 45 tunnin ajaksi valmistajan lausuntojen mukaan.

1098px B2 Spirit lähikuva Uutiset Puolustus | Taisteludroneja | MIES droneja
Lentävän siiven avulla voidaan vähentää vastusta ja lisätä vastaavan kokoista polttoaineen kantokykyä. Tämä muoto tarjoaa myös mielenkiintoisia varkainominaisuuksia.

Itse asiassa uusi taisteludrone, joka ei ole vielä saanut omaa nimeään, pystyy paitsi suojautumaan paremmin ilmatorjuntajärjestelmiltä, ​​mutta se voidaan toteuttaa myös paljon suuremmista tukikohdista. Tavoitteen ulkopuolella on olennainen kyky toimia risteilyohjusten tai ballististen ohjustyyppisten järjestelmien ulkopuolella, mikä voi uhata liittolaisten tukikohtia, ja tarjota enemmän joustavuutta ilman alueellisia liittolaisia. Sen lisäksi, että se voisi toimia kauemmas olevista tukikohteista, se pystyy tarjoamaan kauttakuljetukset nopeammin ja mahdollisesti tekemään kiertoteitä välttääkseen kiellettyjä ilmatiloja. Lentävän siiven muoto mahdollistaa puolestaan ​​suuremman varkauden, etenkin matalataajuisia tutkia vastaan, ja kasvattaa siipien polttoaineen kantokykyä tarjoten suuremman autonomian. vastaavilla mitoilla.

Eurooppalaisen dronin luonnollisen kokoinen malli EuroMale News Defense | Taisteludroneja | MIES droneja
Eurooppalaiset eivät vieläkään pysty päättämään Euromale-dronin rakentamisesta, mutta se on kuitenkin tärkeä askel toivottaaksemme välttävän teknisen kuormituksen tällä strategisella alueella.

Ymmärrettävästi General Atomics on pystynyt lähtemään tyhjältä paperiarkilta määrittelemään uudelleen käsitteen MIES taisteludroonista, joka pystyy toimimaan korkean intensiteetin ympäristössä. Jos stealth-taistelulentokoneet ovat jo käytössä tai tulevat pian olemaan, ovatko ne S70 Okhotnik B Venäjä, Du Kiinan terävä miekka, Ou du Yhdysvaltain laivaston MQ-25 Stingray, toistaiseksi kukaan ei ole ehdottanut lähestymistapaa MALE-droneiden kasvavien haavoittuvuuksien korjaamiseen nykyaikaisissa toimintateattereissa. Edessä kunnianhimo puute Euromale-ohjelman ympärillä, Eurooppalaiset ovat vaarassa olla jäämättä yhden sukupolven, mutta kahden sukupolven taajuudella MALE-droneista, liikaa toivoa korvaamaan viivettä, jonka muut maailmanvallat ovat saaneet. Arvioimalla teollisuuden puolustusohjelmia vain kustannusten ja potentiaalisen viennin kriteerien perusteella, eurooppalaiset siirtyvät nopeasti pois strategisesti itsenäisyydestään, jota he julkisesti vaativat. On pidettävä mielessä, että joskus sijoitus ei ole muuta kuin sijoitus ja että sen etu on ennen kaikkea sotilaallinen ja tekninen eikä taloudellinen. Ranskan tulisi olla tietoinen tästä tosiasiasta ennaltaehkäisevän kokemuksensa vuoksi. Silti hän johtaa kapinaa Eurodronea vastaan ​​...

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit