Armenian ja Azerbaidžanin vastakkainasettelun vaarat

Azerbaidžanin ja Armenian asevoimat ovat olleet ristiriidassa sunnuntaista 27. syyskuuta lähtien Vuoristo-Karabahin alueen, itsenäisen erillisalueen, jolla on armenialaisten enemmistö Azerien alueella, ympärillä. yhteenotot, jotka ovat jo jättäneet kymmeniä kuolleita kummaltakin puolelta. On mahdotonta määrittää varmuudella, mikä maa suoritti ensimmäisen hyökkäävän toiminnan, molemmat osapuolet ovat rikkoneet voimassa olevaa tulitaukoa viime päivinä useaan otteeseen, mutta havaitsemme molemmilta puolilta huomattavia raskaita sotilaallisia keinoja, mikä herätti pelkoa laajamittaisesta yhteenotosta sen jälkeen, joka oli jättänyt lähes 30.000 kuollutta vuosina 1988-1994.

Sekä Jerevan että Baku syyttävät luonnollisesti toista osapuolta konfliktin aloittamisesta, ja nämä kaksi maata ovat ilmoittaneet reserviläisten mobilisoinnista ja julistaneet hätätilan. Lisäksi jokainen leiri käy media- ja propagandasodaa, jossa sekä kansalliset tiedotusvälineet että sosiaaliset verkostot käyttävät "oman totuutensa" esittämistä ja pakottavat suurimman varovaisuuden tulkita esitettyjä lausuntoja ja raportteja. Toistaiseksi taistelut ovat rajoittuneet ilma-, tykistö- ja drone-iskuihin vastakkaisia ​​ilmapuolustuksia ja panssareita vastaan. Mutta jokainen leiri mobilisoi merkittäviä koneellisia ja ilmavoimia, mikä lisää pelkoa karanneesta konfliktista. Kaukasuksen kahden vihollisen veljen suoran vastakkainasettelun lisäksi liittolaisten peli herättää pelkoa konfliktin jatkumisesta tilanteessa, jonka Eurooppa historiallisesti tietää jo liian hyvin.

Armenialaisen tykistön hyökkäys Azerien saattueesta

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Alliances militaires | Arménie

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit