Miksi Ranskan ilmavoimat ovat vakavasti vajaakykyisiä?

18 lentokoneen myyntisopimus allekirjoitetaan pian Rafale Kreikalle on epäilemättä erinomainen uutinen Ranskan puolustusteollisuudelle ja ranskalaisen käsityksen edistämisestä puolustamaan itseään kykenevästä Euroopasta. Toisaalta Ranskan ilma- ja avaruusvoimat näkevät tämän uutisen hyvin eri tavalla, ja he menettävät ainakin jonkin aikaa 12 konettaan. Rafale Kreikan ilmavoimien eduksi, vaikka se on jo alle kapasiteettitarpeensa, kun otetaan huomioon operatiiviset paineet, joihin sen on täytynyt vastata viime vuosina. Ja tilanne voi pahentua mahdollisen myynnin myötä 12 muuta Rafale käytetty Kroatiassa. Siksi on tärkeää tutkia Ranskan ilma- ja avaruusjoukkojen nykyistä ja tulevaa muotoa operatiivisen paineen, mutta myös nousevien turvallisuuskysymysten edessä.

Välitön kapasiteettivaje

Nykyään Ranskan ilmavoimilla on 215 tai 105 hävittäjäkonetta Rafale, 65 Mirage 2000D, 25 Mirage 2000-5 ja noin kaksikymmentä Mirage 2000 C/B:tä saavuttamassa potentiaalinsa lopussa ja pian poistettava käytöstä. Vuoden 2013 valkoisessa kirjassa määritellyn muodon mukaan sen laivaston on vähennettävä joka kerta, kunnes se saavuttaa 185 taistelulentokonetta, jonka katsotaan riittävän varmistamaan kaikki tehtävät, mukaan lukien ydinpelotustehtävät, ja projisoimaan pysyvästi 15 taistelulentokonetta ulkoisiin operaatioihin. Paperilla ilmavoimilla on siis tarvittavat ja riittävät keinot täyttää toimintasopimuksensa. Vaikka Mirage 2000 C ja B sekä 12 koneen vetäytyminen pois Rafale Kreikalle tarkoitettu kapasiteetin muoto on yhdenmukainen vuoden 2013 valkoisessa kirjassa ja vuoden 2017 strategisessa katsauksessa määritellyn kanssa.

Mirage 2000D Mirage 2000C puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut
Mirage 2000D edustaa edelleen 30% Ranskan hävittäjistä vuoteen 2030 asti.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW