Egypti vahvistaa kahden FREMM-fregatin hankinnan Italiasta

Jos suurin osa Lähi-idän teatterimaista on viime vuosina lisännyt puolustusinvestointeja asevoimiensa nykyaikaistamiseksi, Egypti puolestaan ​​osallistuu sotilaallisten voimavarojen syvälliseen kehitykseen tullakseen merkittävä alueellinen voima. On sanottava, että Iranin läsnäolon ja tuen lisääntymisen Syyriassa, Irakissa ja Jemenissä sekä Turkin läsnäolon lisääntymisen Syyriassa, Libyassa ja Välimeren itäosassa Kairo näyttää olevan Lähi-itään nykyisin vaikuttavien ekspansioitavoitteiden ytimessä. Tätä varten Egyptin viranomaiset ovat viime kuukausina allekirjoittaneet useita sopimuksia tärkeimpien laitteiden hankkimisesta muiden kuin perinteisten kumppaneiden kanssa maassa, tässä tapauksessa Venäjän ja Italian kanssa.

Rooma osasi todellakin hyödyntää Kairon ja Pariisin välisten suhteiden heikkenemistä sen jälkeen, kun presidentti Macron vieraili tammikuussa 2019 Egyptin pääkaupungissa, jonka aikana Ranskan presidentti käsitteli oikeuskysymystä lehdistötilaisuudessa. ihmisestä maassa, mikä ärsytti syvästi presidentti Al Sisiä. Siitä lähtien, Italia voitti Egyptissä hyödyntämällä Ranskan puolustusteollisuuden vapauttamaa tilaaja ilmoitti lehdistössä helmikuussa 2020, että Egypti valmistautui tilaamaan kaksi laivuetta hävittäjiä Typhoon, noin kaksikymmentä aseistettua partiovenettä, tuntematon määrä M346-koulutuslentokoneita, sotilassatelliitti sekä 4 FREMM-fregattia. Muutamaa viikkoa myöhemmin, toukokuussa, Leonardo vuoti, että Kairo valmistautui tilaa 24 AW149-helikopteria ja 8 AW189-helikopteria, lähes 900 miljoonan euron summalla.

AW149 puolustusuutiset | Sotilasliitot | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut
FREMM-fregattien lisäksi Egypti haluaa myös ostaa 24 AW149M -monitoimihelikopteria italialaiselta Leonardolta

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Puolustusuutiset | Sotilasliitot | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit