Sukellusveneet, kevyet lentotukialukset, robotti-alukset .. Yhdysvaltain laivasto kertoo tulevasta muodostaan

Tähän asti vain tuettu hypoteesi on nyt saanut pitkäaikaisen projektin muodon. Itse asiassa Yhdysvaltain puolustusministeri Mark Esper kertoi eilen puheenvuorossaan, Yhdysvaltain laivaston ennustemuoto 25 vuodessa tulevat. Kuten aiemmin todettiin, tavoitteena on saavuttaa vuoteen 2045 mennessä 500 taistelualusta kunnioittaen 355 rakennuksen tavoite vuoteen 2030 mennessä, jotta voidaan hillitä Kiinan vallan nousua. Mutta tämä uusi muoto, joka ei ole pelkästään nykyisen muodon yksinkertainen homoteettinen jatke, sisältää myös suurelta osin sen budjetin ja inhimillisen määrän rajoittaman muodon. syvällinen mullistus Yhdysvaltain laivaston arkkitehtuurissa tulevina vuosina.

Aloitetaan luetelemalla Mark Esperin puheenvuorossa yksityiskohtaiset seikat:

  • 70-80 hyökkää sukellusveneisiin (52 tänään)
  • 8-11 super-lentotukialusta (11 tänään)
  • jopa 6 kevyttä lentotukialusta (0 tänään)
  • 140-240 pinta-alusta ja itsenäiset tai puoliautonomiset robotti-sukellusveneet (0 tänään)
  • 70-90 kaiken tyyppistä logistiikka-alusta (50 tänään)
  • 60-70 pienempää taistelulaivaa (tänään 24/35)
  • Ilma-droonien laivaston vahvistaminen metsästykseen, lennon aikana tapahtuvaan tankkaukseen, edistyneeseen ilmakelloon, sähköiseen sodankäyntiin (ja todennäköisesti meripartioihin)

Toisaalta ei ollut kysymys suurten taistelulaivojen (risteilijät, tuhoajat, raskaat fregatit) tai hyökkäyslaivaston kehityksestä.

Kaksi lentoyhtiötä Etelä-Kiinan merellä 2020 Defense News | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Yhdysvaltain laivasto pitää silti superlentotukialuksia avainasemana merivoimiensa voiman projektiossa

Kuten voimme nähdä, Yhdysvaltain laivasto haluaa ennen kaikkea vahvistaa sukellusveneiden hyökkäyskomponenttiaan sisältääkseen Kiinan ja mahdollisesti Venäjän sotilaallisen voiman. Ja se oli ennustettavissa. Todellakin, Amerikkalaiset ydinaseiden sukellusveneet ovat molemmat erittäin tehokkaita, huomattavasti kiinalaisten ja jopa venäläisten kollegoidensa ulkopuolella, hyvin huomaamaton, kykenevä laajaan valikoimaan hyökkääviä, puolustavia ja tiedustelutehtäviä ja suhteellisen vähän henkilöstöä, Virginian luokan ANS: n miehistö on melkein 3 kertaa pienempi kuin Arleigh Burke -luokan hävittäjällä.

Kuitenkin, kuten Mark Esper totesi puheessaan, Yhdysvaltain laivastolla ei ole aikomusta tehdä ilman super-lentotukialuksiaan, jotka puolustusministerin mukaan ovat Yhdysvaltojen ennustetun merivoiman ydin. Toisaalta, ja koska olimme keskustelleet siitä useita kertoja, näyttää siltä, ​​että super-lentotukialusten kokonaismäärä vähenee, muutamien kevyiden lentotukialusten hyväksi joka perustuisi Amerikan luokan LHA: t, jossa ei ole katapultteja ja tulppasäikeitä ja joka käyttäisi F35B: n lyhyitä pystysuoria lentoonlähtökoneita, joiden tehtävänä olisi puuttua tilanteeseen, jossa Ford-luokan lentotukialus ei vaadita. Uutiset, jotka muuten todennäköisesti rauhoittavat amerikkalaisen lentokoneen asiakkaita sen jälkeen, kun on ilmoitettu Marine Corps -laivaston todennäköisestä vähenemisestä.

F35B USS America Defence Newsissa | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaalliset laivaston rakenteet
F35B voisi hyvin liittyä Yhdysvaltain laivaston luetteloon, jos se todella varustaisi itsensä Amerikan luokan LHA: sta peräisin olevilla kevyillä lentotukialuksilla.

Yhdysvaltain laivaston kehityksen ydin on suuren robottipinta-alusten ja taistelijoiden sukellusveneiden laivaston toteuttaminen miehistön kanssa tai ilman. Tavoitteena on luonnollisesti lisätä alusten määrää tarvitsematta lisätä merimiesten määrää, ja tämän vuoksi hillitä tämä kasvu pysyvässä tai heikossa budjetissa. On totta, että robotti-aluksilla on ilma-droonien tapaan monia hienoja yksityiskohtia, joista ensimmäinen riippuu miehistön läsnäolosta, mikä säästää paljon tilaa eikä tarvitse ottaa huomioon inhimillisiä asioita, kuten ruokaa, perheen vieraantumista, ylikuormitusta aluksella jne.

Toisaalta monille kokeneille merimiehille hypoteesi täysin itsenäisten alusten käyttöönotosta avomerellä pitkällä aikavälillä on pikemminkin tekninen fantasia kuin todellisuus. Itse asiassa aluksen käyttö merellä vaatii nykyäänkin hyvin monia inhimillisiä toimia, joista merkittävä osa on aluksen toimintahäiriöiden tai tapahtumien korjaaminen. Kuitenkin, jos operaation hallinta, anturit ja mahdolliset asejärjestelmät on mahdollista karkottaa maalla sijaitsevaan keskukseen, korjataan monet viat, jotka eivät jätä puuttumatta monimutkaiseen järjestelmään, kuten taistelulaivaan , ei voida automatisoida.

US Navy Sea Hunter merivoimien drone Defense News | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Suurimman osan Yhdysvaltain laivaston kasvusta edustavat pinta-alukset tai automatisoidut sukellusveneet ilman miehistöä tai vain pieni valinnainen miehistö.

Ja jos ilma-drone suorittaa useita kymmeniä tunteja kestäviä tehtäviä, jotka mahdollistavat säännöllisen huollon ja korjauksen, useita kymmeniä päiviä tai jopa useita kuukausia merellä oleva alus ei voi palata satamaan pienimmissäkään vaurioissa, paitsi muuttaa huomattavasti suunniteltua merivoiman käsitettä. Voimme siis kuvitella, että näitä automatisoituja aluksia kehotetaan kehittymään vain osana lähetystä pääaluksen ympärille, joka kykenee tarvittaessa lähettämään henkilöstöä suorittamaan vaaditut huoltotehtävät. Tässä tapauksessa pinta-alukset ja robotti-sukellusveneet toimisivat tämän päälaivan karkotetuina jatkeina, kuten Uskolliset Wingmen-taistelulentokoneet ou Remote Carrier, joka tulee taistelulentokoneisiin tulevaisuudessa. Yhdysvaltain laivaston logistiikkalaivastoa luultavasti lujitetaan autonomisten alusten käyttöönottoa silmällä pitäen, ja sen roolista tulee yhä ratkaisevampi geopoliittisen kehityksen ja etenkin lisääntynyt konfliktien riski Länsi-Tyynellämerellä ja Intian valtamerellä, kaukana Yhdysvaltain merivoimien tukikohdista.

Lopuksi, "pienempien" pintataistelijoiden (tekstissä "pienempi pinta-alainen taistelija") määrän kasvu vastaa varmasti uuden luokan kevyiden fregettien tai raskaiden korvetien syntymistä. noin 4000 tonnia ja se on tarkoitettu sukellusveneiden vastaiseen sodankäyntiin, saattaessa ja tiivistämällä Yhdysvaltain merivoimien läsnäoloa valtamerillä Knoxin ja OH Perryn luokan fregattien hengessä 70-luvulla ja 80. Tämäntyyppiset alukset, jotka ovat kevyempiä, ohjailevampia ja huomaamattomampia kuin hävittäjät, ovat itse asiassa erinomaisia ​​ASM-paini-alustoja, varsinkin jos on kyse tavanomaisten sukellusveneiden hyödyntämisestä, joita pidetään hyvin huomaamattomina. kuten kiinalainen Type 039 tai 636.3 Improved Kilo. Tällä hetkellä tämä luokka perustuu Independence and Freedom -luokan rannikkotaistelulaivaan, mutta kun otetaan huomioon näiden kahden aluksen erittäin alhainen toimintakyky, on todennäköistä, että heidän tulevaisuutensa Yhdysvaltain laivastossa lyhenee nopeasti.

Tyyppi 039C Yuan kansi Puolustusuutiset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Kiinalaisia ​​AIP Type 039B -sukellusveneitä, joiden tiedetään olevan hyvin huomaamattomia ja luotettavia, edustaa yksi Yhdysvaltain laivaston nykyään kohtaamista erittäin vakavista uhista.

Ei voida huomaamatta, että Mark Esperin toimittama luettelo ei tarkoita suurten taistelijoiden pintayksiköiden muotoa, mutta silti modernin merivoiman sydän. Jos käytämme kaikkien Yhdysvaltain puolustusministerin keskustelemien luokkien keskiarvoja, päätellään, että Yhdysvaltain laivaston risteilijöiden, hävittäjien ja fregattien laivasto supistetaan 70 yksikköön, tuskin 14% laivaston osuudesta, verrattuna nykyiseen 87 laivastoon. Lisäksi 20 näistä aluksista tulee olemaan raskaat fregatit FFG / X-ohjelmasta, joka rajoittaa hävittäjien ja risteilijöiden määrän vain 50 yksikköön, mikä on yli 40%: n pudotus nykyisestä muodosta. Ottaen huomioon, että suurta merivoimien yksikköä (lentotukialuksia ja kevyitä lentotukialuksia) varten tarvitaan yksi ilma-aluksen risteilijä, voidaan kuvitella laivasto, joka koostuu 1 risteilijästä, 16 hävittäjästä ja 34 raskasta fregattia, jotka voidaan hyvinkin luokitella hävittäjiksi tulevaisuuden, jotta pienemmät pintataistelijat voidaan luokitella fregateiksi.

Tästä uudesta muodosta käy ilmi, että sen pitäisi todellakin mahdollistaa huomattavasti lisätä Yhdysvaltain laivaston merivoimaa tulevina vuosina ilman henkilöstön lisäämistä, henkilöstön vähennykset taistelevat pintayksiköt ja lentotukialukset riittävät korvaamaan uusien sukellusveneiden, logistiikka-alusten, fregattien ja kevyiden lentotukialusten ihmisten tarpeet, jotka otetaan käyttöön. Toisaalta näyttää vaikealta onnistua tässä harjoituksessa vakaan budjetin avulla, vaikka haetaankin kaikkia talousarviovarauksia Mark Esperin suunnittelemalla tavalla. Voimakkaiden budjettirajoitteiden lisäksi tämä muoto vaatii myös merkittävää teknistä kehitystä, erityisesti automaation alalla. Näihin rajoituksiin lisätään teollisia ja poliittisia paineita, erityisesti suuriin merivoimien yksiköihin erikoistuneilla telakoilla ja niitä isännöivillä valtioilla, joiden tilauskanta saattaa sulaa.

Ticonderoga cruiser News Defense | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Taistelijan pintalaivasto voi hyvinkin olla suuri häviäjä Yhdysvaltain laivaston uudelle muodolle, jonka mukaan risteilijöiden ja hävittäjien määrä vähenisi lähes 40%.

On ymmärrettävää, että tämä Mark Esperin ilmoitus palvelee yhtä paljon Yhdysvaltojen laivaston välttämättömille muutoksille, ja tämä muutama viikko ennen presidentinvaaleja, kuin ottaa huomioon reaktioiden lämpötila, jonka tällainen toteutus voi tuottaa. Voimme siis ymmärtää, miksi esitetyt alueet ovat niin tärkeitä, mikä mahdollistaa liukusäätimien siirtämisen talousarvion ja poliittisen tasapainon löytämiseksi tarvittaessa. Erityisesti suurille pinta-alayksiköille ja super-lentotukialuksille aiheutuva epäsuora uhka voi saada aikaan muutoksia, jos budjetit noudattavat 500 taistelualuksen tavoitteen samanaikaista noudattamista ja kongressin jäsenille rakkaat poliittiset ja taloudelliset tavoitteet. Toistaiseksi presidentti Trump ja ehdokas Biden eivät harkitse Yhdysvaltain puolustusrahoituksen lisäämistä. Esittämällä vaihtoehtoja määrällisesti Mark Esper toivoo todennäköisesti pakottavansa kohtalon ja saamaan tarvittavat laajennukset vastustaakseen Kiinan merivoimaa.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit