Amerikkalaiset armeijat testaavat uutta "All-Domain" -taisteluoppiaan.

Perinteisesti käsitys maan sotilaallisesta voimasta perustuu sen joukkojen koon, kaluston määrän ja laadun sekä henkilöstön koulutuksen, jopa mausteen arvioimiseen.

Ja on totta, että muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, ranskalaiset muistavat sen Agincourtissa, tämä lähestymistapa mahdollisti voimatasapainon ja siten voimagradientin tehokkaan arvioinnin.

Niinpä Nato panosti kylmän sodan aikana teknologiseen tehoon ja tehokkaampiin ilmavoimiin kompensoidakseen Neuvostoliiton panssaroitujen aseiden ja sen satelliittimaiden huomattavan ylijäämän.

Mutta tietyt merkittävät historialliset tapahtumat ovat osoittaneet, että oppi, joka on täydellisessä sopusoinnussa teknisen todellisuuden ja tätä oppia kunnioittavien voimien kanssa, voisi olla ratkaiseva osa konfliktia.

Näin tapahtui vuonna 1940, kun natsi-Saksa käytti Blitzkrieg-sotaa ranskalais-brittiläistä liittoumaa vastaan, vaikka he olivat paljon paremmin aseistettuja, pyyhkäisten muutamassa viikossa kahden suurimman Euroopan sotilasvallan vastarintaa.

Tämän opin ansiosta joukot, jotka osallistuivat operaatio Barbarossa-operaatioon vuonna 1941 Neuvostoliittoa vastaan, saivat etulyöntiaseman joukkoihin verrattuna, jotka olivat paljon runsaampia ja jotka asettivat enemmän panssarivaunuja, usein tehokkaampia kuin saksalaiset panssarivaunut.

Neuvostoliitto onnistui kääntämään vuoden 1942 voimatasapainon vasta neuvostodoktriinin mukauttamisen myötä, erityisesti Stalingradin tulevan voittajan kenraali Žukovin kasvavan poliittisen painoarvon ja Adolf Hitlerin strategisten virheiden ansiosta.

Operaatio barbarossa Smolensk Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustusanalyysi | Yhteistyöllinen sitoutuminen
Saksalaiset säiliöt olivat usein kevyempiä ja vähemmän voimakkaita kuin heidän Neuvostoliiton kollegansa Barbarossa-suunnitelman alkaessa, mutta parempi käyttöoppi antoi Wermarchtille mahdollisuuden asentaa kuluneet yli kuuden kuukauden ajaksi.

Viime aikoihin asti Yhdysvalloilla ei ollut juurikaan tarvetta olla erityisen innovatiivinen asevoimien käyttöä koskevien opintojen suhteen. Maan taloudellisen ja teknologisen voiman sekä sen asevoimien kiistattoman kokemuksen yhdistelmä riitti tehdäkseen siitä maailman sotilaallisen voiman kiistattoman johtajan, varsinkin Neuvostoliiton katoamisen jälkeen.

Mutta viime vuosina Washington on kohdannut ennennäkemättömän tilanteen Kiinan vallan nousun myötä, sillä ensimmäistä kertaa Yhdysvallat kohtaa maan, joka voi potentiaalisesti samanarvoisia ja jopa ylittävät sen teolliset ja tekniset kyvyt, ainakin ei niin kaukaisessa tulevaisuudessa.

Siksi oli välttämätöntä, Pentagonissa kuvitella ratkaisua operatiivisen valta-aseman säilyttämiseksi sellaiseen viholliseen nähden. Vastaus on oppi, joka on englanniksi nimetty ”All-Domain Capacities”. Oppi, jota testattiin ensimmäisen kerran laajamittaisesti syyskuun 2020 lopussa, Valiant Shield 2020 -harjoitus.

Konkreettisesti sanottuna uusi amerikkalainen oppi perustuu globaaliin ja yhtenäiseen viestintä- ja komentoarkkitehtuuriin, joka kokoaa yhteen kaikki taistelukentän toimijat riippumatta siitä, ovatko he paikalla tai eivät, jotta viestintäviiveet ja päätöksenteko voidaan minimoida ja siten toimia nopeammin. ja paljon parempi kuin vastustaja, hyödyntäen kaikkia saatavilla olevia keinoja joka hetki tukeakseen liikettä.

Tämä on sinänsä todellinen vallankumous operaatioiden toteuttamisessa Atlantin yli, sillä tähän asti on noudatettu erittäin tiukkaa ja suhteellisen hermeettistä organisaatiokaaviota, jossa päätöksentekosolmut usein rankaisivat paikan päällä.

Kuvakaappaus 2020 05 07 klo 10.12.38 1024x555 1 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustusanalyysi | Yhteistyöllinen sitoutuminen
Yksinkertaistettu yleiskatsaus Yhdysvaltain ilmavoimien ABMS-järjestelmästä

Uusi Yhdysvaltain doktriini mahdollistaa yhdessä enemmän päätöksenteon liikkumavaraa kentällä toimiville toimijoille, samalla kun ylemmillä tasoilla on mahdollisuus hallita sitoutumista ja muuttaa sitä globaalimman strategian soveltamiseksi.

Yksi tämän lähestymistavan tavoitteista on lyhentää tilausten validointiaikoja, jotka ovat useaan otteeseen haitanneet alan operatiivista johtamista viime vuosina.

Lisäksi, koska tämä oppi on armeijoiden välinen, se harmonisoi, nopeuttaa ja laajentaa vuorovaikutusta kunkin Yhdysvaltain armeijan yksiköiden ja mahdollisesti liittoutuneiden armeijoiden välillä taistelukenttäympäristössä.

Muutama viikko sitten Yhdysvaltain ilmavoimat ja sen uusi edistyksellinen taistelunhallintajärjestelmä tai ABMS esittivät upean mielenosoituksen, joka oli ukkosen Will Roperin johdolla. ampuminen alas räjähdysohjetta jäljittelevän yliäänitaajuuden ilmakohteen M109A6 Paladin SPG: llä yhdistetty järjestelmään ja varustettu uudella hypersonic-ohjatulla kuorella.

Tässä esittelyssä ABMS mahdollisti kohteen havaitsemisen, tunnistamisen, kohdistamisen ja tuhoamisen muutamassa sekunnissa, kun jokainen toiminto suoritti eri toimija. Will Roperin mukaan käyttämällä Yhdysvaltain armeijoissa käytettyjä klassisia menetelmiä ampumiskäskyn saaminen olisi kestänyt useita minuutteja, mikä on yliäänikohteen kanssa yhteensopimaton viive.

ArmyTankEstonia Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustusanalyysi | Yhteistyöllinen sitoutuminen
Yhdysvaltain ilmavoimat osoittivat ABMS: nsä tehokkuuden ampumalla alas yliäänitaajuisen droneen M109 Paladin SPG: llä

Uuden All-Domain Capacities -periaatteen täytäntöönpano ei ole vapautettu lukuisista teknologisista ja toiminnallisista vaikeuksista. Ensinnäkin on välttämätöntä tiivistää, standardisoida ja turvata voimakkaasti kaikkia armeijoiden yhteenliitettyjä järjestelmiä, mikä luonnollisesti edustaa valtavaa ponnistusta yhtä suurien asevoimien mittakaavassa kuin Yhdysvaltojen.

Lisäksi on tarpeen muuttaa lukemattomia järjestelmiä, jotta ne voivat puuttua uuteen järjestelmään turvallisesti ja tehokkaasti. Tämä on varsinkin syy, miksi Yhdysvallat osallistui vertaansa vailla olevan satelliittigalaksin sijoittaminen siihen asti satelliittiviestintä on edelleen luotettavin ja huomaamaton nykyään.

Mutta tekninen puoli ei suinkaan ole ainoa este tällaisen opin toteuttamiselle, vaan toiminnallinen puoli on aivan yhtä suuri. Tässä on todellakin kysymys toimijoiden väliintulon uudelleenorganisoinnista ja "palvelujen" tarjoamisesta eri tasoilla, loogisiksi taistelukentillä, ilman järjestelmän kyllästymistä eikä komennon päätöksenteon kyllästämisestä. kykyjä.

Todellakin, pyyntöjen ja tiedon liiallinen määrä johtaa ilmiöön nimeltä infobesity, joka hidastaa tai jopa muuttaa päätöstä, mikä kumoaisi kaikki uuden opin odotukset.

Tämän välttämiseksi on välttämätöntä paitsi kouluttaa toimijoita, myös ottaa käyttöön järjestelmät useiden tietojen analysoimiseksi, järjestämiseksi ja parantamiseksi, jotta päättäjille voidaan tarjota tehokkaasti omaksuttavaa ja olennaista tietoa oikeaan aikaan.

DARPA Blackjackin sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustusanalyysi | Yhteistyöllinen sitoutuminen
DARPA: n Blackjack-ohjelma aikoo sijoittaa galaksin Yhdysvaltain armeijan satelliiteista ympäri planeettaa

On sanomattakin selvää, että tämä uusi oppi perustuu pitkälti uuteen tietotekniikkaan ja erityisesti sen lisääntyneeseen käyttöön Tekoäly, joka ei ole vailla haavoittuvuuksia.

Lisäksi, ennen kuin se on täysin toimintavalmis, on suoritettava suuri määrä harjoituksia, jotta voidaan arvioida sen kaikki mahdollisuudet, mutta myös sen heikkoudet, mikä vaatii vielä useita vuosia tai ehkä vuosikymmeniä ennen kuin se on täysin toimintavalmis. .

Näemme kuitenkin, että amerikkalaiset armeijat ovat päättäneet olla tuhlaamatta aikaa viivyttelyyn ja tarpeettomaan spekulaatioon, jotta heillä olisi mahdollisimman pian, elleivät kaikki odotetut toiminnot, ainakin ensimmäiset tiilet, jotka todennäköisesti tarjoavat nopeasti ensimmäiset operatiiviset edut.

Tämä on myös katkos Yhdysvaltojen viime vuosikymmenien suurissa puolustusohjelmissa havaittuun johtamiseen, jolle on ominaista liialliset kunnianhimot, holtiton kuluttaminen ja mitättömät toiminnalliset tulokset.

Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Puolustusanalyysi | Yhteistyöllinen sitoutuminen
Muut maat, erityisesti Euroopassa, pyrkivät myös integroimaan laajennetut monialueiset sitoutumisominaisuudet asevoimiinsa.

Tosiasia on, että uusi amerikkalainen oppi on jo synnyttänyt aloitteita kaikkialla maailmassa, kun taas tietyt maat ovat omalta osaltaan edenneet samanlaisessa lähestymistavassa useiden vuosien ajan. Itse asiassa saattaa tuntua vaaralliselta ajatella, että tämän opin pelkkä olemassaolo riittää voittamaan perinteisen, liian epäedullisen voimatasapainon.

Ja jos monet arvostavat ja käyttävät väärin käteviä "voimankerrostajia" esittääkseen huonontuneen tilanteen suotuisammin, meidän on pidettävä mielessä, että voimatasapainon pääkriteeri on usein voima.

Tällä alueella ei pidä unohtaa esimerkiksi Korean sodan aikana saatuja kokemuksia, jolloin kiinalaiset joukot, rustiikkiisemmat, vähemmän koulutetut ja vähemmän tehokkaat kuin amerikkalaiset joukot, työnsivät jälkimmäisiä takaisin loppuun asti. heidän ylivoimaisen numeerisen ylivoimansa vuoksi.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit