Nato sijoittaa Pohjois-Atlantin uudelleen Venäjää vastaan

Vuonna 1986 kirjailija Tom Clancy ja hänen sivupoikansa Larry Bond, joille olemme velkaa kuuluisan merisimulaatiopelin Harpoon, julkaistiin romaani "Punainen myrsky nousee", ranskaksi "Tempête Rouge". Kirjassa esitetty kiehtova tarina käsittelee erityisesti Naton keskeistä roolia, jota Islanti edusti Pohjois-Atlantin mahdollisessa hallinnassa ylläpitääkseen logistista virtausta Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä. konflikti Neuvostoliiton kanssa. Romaani merkitsi niin henkiä, että Nato päätti vahvistaa läsnäoloaan Islannin Keflavikin lentotukikohdassa sijoittamalla sinne pysyvästi hävittäjien F15-laivueen.

Neuvostoliiton ja Varsovan sopimuksen romahtamisen jälkeen uhka Euroopalle väheni hyvin nopeasti, mikä vahingoitti meri-, sukellusvene- ja lentoliikenteen hallintaan lentotukikohtia Pohjois-Pohjanmaalla. Atlantti, napapiirin rajalla. Mutta Venäjän puolustustyökalun jälleenrakentamisen avulla olemme viime aikoina nähneet Naton palaavan tähän strategiseen teatteriin takaamaan elintärkeäksi pidetyn sillan Amerikan mantereen ja Naton eurooppalaisten jäsenten välillä.

Venäjän Yassen-luokan sukellusvene Defense News | Hävittäjäkoneet | Maritime Patrol Aviation
Iassen-luokan ydinsukellusveneet merkitsevät Moskovan halua palauttaa merkittävä sotilaallinen kapasiteetti valtamerissä, erityisesti Pohjois-Atlantilla.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Maritime Patrol Aviation

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit