S-300-pariston tuhoaminen Armenian maaperällä voi vetää Venäjän konflikteihin

Aserbaidžanin ja Armenian Venäjän ja Minskin yhteysryhmän välinen tulitauko tuskin kestää. Jos satunnaisia ​​tulipaloja ilmoitettiin molemmin puolin tänä viikonloppuna, taistelut jatkuivat viikon alusta. Ja keskiviikkona Azerbaidžanin presidentti Ilham Aliyev ilmoitti, että hänen joukkojensa käyttöön asettamat lentokoneet ja kulkuneuvot olivat tuhonneet yli 200 tankkia sekä kaksi armenialaista S-2-paristoa. Riippumattomien havaintojen mukaan ongelma, jos jokin näistä paristoista todella vietiin Haut-Karabackiin, toinen oli virassa Armenian maaperällä, joka on ensimmäinen suora hyökkäys Armenian maaperää vastaan ​​konfliktin alkamisen jälkeen ja joka on mahdollisesti oikeutettu virallisen sotilaallisen avunpyynnön Armeniasta kollektiivisen turvallisuuden sopimusjärjestölle, siis Venäjältä.

Azerbaidžan on toistaiseksi ollut varovainen välttääkseen Armenian maaperän törmäämisen, mahdollisesti Venäjän sotilaallisen osallistumisen välttämiseksi konfliktiin. Venäjä on tehnyt kaikkensa välttääkseen virallisen osallistumisen huolimatta liittosopimuksesta, joka sitoo sen Armeniaan. Jos Venäjän kuva armenialaisessa julkisessa mielipiteessä pilaantui voimakkaasti, Moskovan kannan oikeudellinen puoli on pätevä, koska konflikti tapahtui Armenian valloittamilla alueilla eikä Venäjän tunnustama. Kun S300-akku tuhoutuu Armenian maaperällä, Venäjän asema todennäköisesti monimutkaistuu, ja siksi sen on puututtava sotilaallisesti, jos Armenian viranomaiset tulevat pyytämään sitä.

https://www.youtube.com/watch?v=IaLeYemgLjc&feature=emb_logo
Azerbaidžanin harha-ammukset IAI Harop tuhoavat armenialaisen S300: n

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot | Armenia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit