Kiinassa on myös ilmassa oleva hyperääninen ohjus

- Mainonta -

Kun Vladimir Putin vahvisti maaliskuussa 2018 Venäjän presidentinvaalien Kh47M2 Kinzhal -hyperäänisohjuksen olemassaolosta länsimaalaiset hämmästyivät Moskovan teknisen kehityksen edessä alueella, joka antaa Venäjän joukoille todennäköisesti enemmän kuin merkittävän taktisen edun Naton suhteen. Siitä lähtien Yhdysvallat on niiden eurooppalaisten, japanilaisten ja eteläkorealaisten liittolaisten tavoin käynnistänyt suuren määrän ohjelmia suunnitella mahdollisimman nopeasti hyperääniaseet, joko maa-, merivoimien tai ilmavektorien avulla.

On sanottava, että hypersonic-ohjuksista ei ole pulaa edut toiminnallisesta näkökulmasta. Ne eivät vain iske niin nopeasti, että nykyaikaiset ilma- ja ohjusjärjestelmät eivät kykene sieppaamaan niitä, mutta ne lyhentävät huomattavasti lentoaikaa ja siten potentiaalisten kohteiden reaktiokapasiteettia pakottaen armeijan tarkistamaan syvällisesti heidän tietojärjestelmänsä päätöksentekoprosessinsa toivoa vastausta niihin. Hyperääninen ohjus välittää lopuksi sotilaallisen panoksensa lisäksi erittäin merkittävän kineettisen energian, joka itsessään voi aiheuttaa huomattavaa vahinkoa iskuille. Täten Mach 5: llä lentävän hyperäänisen ohjeen liike-energia on 20 kertaa suurempi kuin Mach 1: llä kehittyvän saman ohjuksen.

Venäjän ilmavoimien Mig31, joka on varustettu Kinjhal-hyperääniohjuksella Defense News | Yliääniset aseet ja ohjukset | Strategiset aseet
Kh47M2 Kinzhal -ohjus antoi venäläisille joukoille syvän iskukyvyn Naton puolustusjärjestelmässä, johon INF-sopimus ei ole toistaiseksi päässyt.

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Yliääniset aseet ja ohjukset | Strategiset aseet

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

- Mainonta -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit