Rajoittaako F35A: n myynti Arabiemiirikunnille Sveitsiin tai Suomeen tarjottujen laitteiden suorituskykyä?

Muutama päivä ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja presidentti Trump näyttää käyttävän kaiken voimansa nopeuttaakseen siihen liittyvää menettelyä F35A-hävittäjän myynti Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissahuolimatta Kongressin ja Pentagonin sekä Israelin haluttomuudesta. Mutta tämä kiire myös avaa tietä kongressin toiminnalle, jolla voi olla laajempia seurauksia kuin pelkkä myynti Emirateille tai jopa muille Lähi-idän maille.

Kaksi demokraattista senaattoria, erittäin aktiivinen senaattori New Yorkista ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Bob Menendez, sekä senaattori Dianne Feinstein Kaliforniasta, ehdottivat 20. lokakuuta lakia, joka pakottaisi toimeenpanevan hallituksen täyttävät tietyt vientilupia koskevat tiukat kriteerit Yhdysvaltain ilmailuteollisuuden lippulaiva, koska sitä vietään Naton liittolaisten ja suorien liittolaisten, Japanin, Etelä-Korean, Australian, Uuden-Seelannin ja Israelin ulkopuolelle. Ilmoitettujen kriteerien joukossa velvollisuus antaa Israelille, mutta myös muille liittolaisille, tehokkaampia lentokoneita kuin ”toissijaiset” liittolaiset. Tätä lähestymistapaa oli jo harkittu Arabiemiirikuntien kanssa laitteiden mahdollinen "vähemmän varkain" toimittaminen kuin Jerusalemiin toimitetut laitteet.

Israelin F35 Adir Defence News | Sotilasliitot | Hävittäjäkoneet
Oikeudellisesti Yhdysvaltojen on kyettävä takaamaan Israelin tekninen ja operatiivinen nousu Lähi-idän naapureihinsa rajoittamalla edistynyttä teknistä vientiä näihin maihin.

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Sotilasliitot | Hävittäjälentokoneita

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit