Covid19-kriisistä huolimatta Italia kasvattaa puolustusbudjettiaan lähes 10 prosenttia vuonna 2021

Italia oli yksi niistä maista, johon Covid-19-viruksen ensimmäinen aalto kärsi ensi keväänä, sillä diagnosoitiin lähes 250.000 35.000 tapausta ja 12 209 kuolemaa. Se oli myös yksi taloudellisesti eniten kärsineistä, sen BKT laski yli 30 prosenttia ottamatta huomioon nykyisen toisen aallon vaikutuksia. Se on myös Euroopan maa, joka on parhaiten suoriutunut Brysselin elvytyssuunnitelmasta, ja sille on osoitettu vähintään XNUMX miljardia euroa talouden elvyttämiseen, mikä on lähes XNUMX prosenttia suunnitelman kokonaistalousarviosta. Tästä huolimatta tai ehkä sen ansiosta Italian viranomaiset ovat ilmoittaneet niiden sotilasmenot kasvoivat upeasti 9,6% vuodelle 2021asevoimien budjetti kasvaa 14 miljardista 15,3 miljardiin euroon.

Yritysostoille varattu budjetti absorboi suurimman osan näistä uusista lainoista 1,9 miljardista 2,8 miljardiin euroon. Italia haluaa turvata teollisuuden tytäryhtiönsä ja erityisesti arvokkaan upouuden F35-kokoonpanolinjan, joka on rakennettu Piemonten Cameriin ja joka johtui Rooman sitoutumisesta tilata 90 lentokonetta. Lisäksi yli 900 miljoonaa euroa eli kolmasosa hankintabudjetista käytetään yksinomaan F35-ohjelmaan vuonna 2021, erityisesti ensimmäisen ilma-aluksen toimittamiseksi ensimmäisestä erästä, johon kuuluu 28 lentokonetta.

Italian F35 News Defense | Hävittäjäkoneet | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut
Pelkästään F35-ohjelma edustaa kolmasosaa Italian armeijoiden laitteistomenoista

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit