MBDA aloittaa MLP-ohjuksen kehittämisen, joka varustaa ranskalaiset Tiger-helikopterit

Odotus oli pitkä, mutta tulevan Missile Longue Range -sarjan eli MLP: n, joka korvaa Tigre HAD: lla varustetut Hellfire panssarintorjuntaohjukset, kehittäminen aloitettiin virallisesti 13. marraskuuta Bourgesissa. Eurooppalainen ohjus MBDA läsnäollessa asevoimien ministeri Florence Parly. Kehitysvaihe kestää viisi vuotta, ja uudella panssarintorjuntaohjuksella varustetaan armeijan kevytilmailun Tigre HAD- ja Tigre 5 -helikopterit vuodesta 3 lähtien. Tilataan yhteensä 2028 MLP / MHT-ohjusta. puolustusvoimien ministeriö.

Bandeau03 Uutiset Puolustus | Vuoristo-Karabahin konflikti | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
MBDA aloittaa MLP-ohjuksen kehittämisen, joka varustaa ranskalaiset Tiger 5 -helikopterit

Comme MMP aloitti palvelun vuonna 2017 Ranskan armeijoissa MLP on NLOS-ohjus, ts. se voidaan ampua ilman suoraa näköyhteyttä kohteesta. Ohjus on itse asiassa varustettu hakijalla, joka kykenee tarttumaan kohteeseen "lennossa", jolloin laukaiseva helikopteri voi pysyä maastossa suojattuna, kun se ampuu, eikä sitä siksi altistaa kostotoimet. Tästä asiasta on tullut ratkaiseva nykyään, kun leviää lyhyen kantaman ilma-alusten vastaisia ​​järjestelmiä, jotka ovat tappava uhka taistella helikoptereita vastaan, kuten Donbassin tai Vuoristo-Karabahin välinen yhteistyö on osoittanut.

SPikeattack News Defense | Vuoristo-Karabahin konflikti | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Azerien joukot lähettivät Internetiin ja sosiaaliseen mediaan lukuisia videoita SPIKE-ohjusiskuista Vuoristo-Karabahin konfliktin aikana

Ranskalaisten armeijoiden sitoumusten mukaisesti panssarintorjuntaohjus pysyy kuitenkin koko lennon ajan Tiikerin miehistön valvonnassa, liitettynä lentokoneeseen optisella kuidulla lähettämällä takaisin videosignaali ja mahdollistamalla ohjusten ohjaamiseen ja erityisesti kohteiden nimeämiseen tai kieltämiseen, kuten nykyisen MMP: n tapauksessa. Puhumme tässä "silmukassa olevasta ihmisestä", mikä tarkoittaa, että ohjuksen lentorata pysyy ihmisen päätöksenteon alaisena, jotta vältetään tai rajoitetaan sivuvaurioita.

Ohjuksen suorituskykyä ei luonnollisesti tarkenneta ilmoituksen aikana tehdyssä tiedonannossa. Näyttää siltä, ​​että se on varustettu 8-10 kilometrin etäisyydellä, sotilaallisella panoksella, jolla on useita vaikutuksia, ja kuten sanoimme, aktiivinen video palaa päivällä ja yöllä. Neljällä ohjuksella varustettu kantoraketti painaa vain 4 kiloon, jolloin sen avulla voidaan varustaa vähemmän tehokkaita lentokoneita kuin Tiikeri, ja jälkimmäinen säilyttää erinomaisen ohjattavuutensa jopa aseistettuna kahdeksalla ohjuksella. polttoainekulutus on ratkaiseva tekijä sotilasoperaatioissa.

mmp1 0 Puolustusuutiset | Vuoristo-Karabahin konflikti | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
MLP / MHT: llä on yhteinen DNA MMP: n kanssa, joka on jo käytössä Ranskan armeijoissa. Huomaa valokuitu käyttöönoton yhteydessä.

Huomaa kuitenkin, että ranskalaisen ohjuksen kantama on huomattavasti pienempi kuin sen pääkilpailijan, israelilaisen SPIKE NLOSin, jonka kantama ilmoitetaan 25 km: n etäisyydellä. Erityisesti tämä ohjus antoi ratkaisevan edun ohjeen ohella Israelin harhautukset, kuten Harop, Azerbaidžanin armeijoille Vuoristo-Karabahin konfliktin aikana tuhoamalla useita armenialaisia ​​panssaroituja ajoneuvoja sekä ilma- ja tykistöjärjestelmiä. Lisäksi Saksalaiset tiikerit kantavat todennäköisesti tätä uutta israelilaista ohjusta tulevina vuosina Saksa on Eurospike-ohjelman ytimessä yhteistyössä heprealaisen valtion kanssa.

KuitenkinArmeijan kevyt ilmailu Ranska suosii kenttänaamioita ja taktista lentoa, kenttää, josta se on tullut asiantuntija, pitkälle matkalle, jota anglo-saksit suosivat, jolloin lentokoneet voivat itse asiassa olla paljon lähempänä sitoutumisaluetta ilman paljastaa itsesi. Lisäksi nopea kasvu ilma-alusten järjestelmien, kuten Pantsir SM, joka pystyy ottamaan tavoitteet 40 km: n ja 20 km: n välillä tänään, pyrkii vahvistamaan Ranskan armeijoiden omaksuman lähestymistavan. Ennen kaikkea MLP on olennainen osa Tiikerijärjestelmä 3, joka on kytketty etenkin SCORPION-ohjelma samoin kuin tiedustelulentokoneiden MUM-T-viestintäjärjestelmä, jonka avulla asejärjestelmää voidaan käyttää edistyneenä yhteistyönä.

MBDA Battlefield sitoutuminen News Defense | Vuoristo-Karabahin konflikti | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
MLDA esitti alun perin yhdessä MMP: n kanssa vuonna 2011 Pariisin lentonäyttelyssä. Kesti yli 9 vuotta ohjelman tosiasiallinen käynnistäminen.

Voimme kuitenkin valittaa, että MLP-ohjelman, joka tunnetaan myös nimellä MHT for High Frame Missile, käynnistäminen kesti niin kauan. MBDA antoi todellakin ensimmäisen ilmoituksen vuonna 2011 samanaikaisesti MMP: n kanssa, sillä molemmilla ohjuksilla on monia teknisiä näkökohtia. Hänestä olisi siten voinut tulla ALAT Tiger -helikoptereiden tuki- ja tuhoamisen version kärki American Hellfiren sijaan. On todennäköistä, että MMP- ja MLP-pariskunnan kanssa MBDA France olisi voinut voittaa tietyissä eurooppalaisissa kilpailuissa, koska israelilaiset ovat voittaneet sen, että SPIKE on korvannut MILAN- ja HOT-ohjukset monissa armeijoissa.

Lopuksi huomautamme, että ministeriö- ja teollisuusviestintä ohjelman ympärillä tuo esiin sen taloudellisen ja sosiaalisen ulottuvuuden: 350 suoraa työpaikkaa on turvattu viiden vuoden ajan kehitysvaiheessa ja 5 suoraa työpaikkaa 250 tuotantovuoden aikana. Nämä luvut kertovat meille, että MLP-ohjelma tuottaa yhteensä 10 miljoonaa euroa sosiaalituloja ja verotuloja valtion talousarvioon ja antaa sen säästää 350 miljoonaa euroa sosiaalietuuksia eli 250 miljoonaa euroa enemmän. -budjetti-arvot. Muistutuksena on, että MMP-ohjelman kokonaisbudjetti on 450 miljoonaa euroa 700 polttolaitokselle ja 400 ohjukselle vuosina 1750--2011, mukaan lukien kehitys. 2025 MLP / MHT: n kehittämisen ja valmistamisen budjetti näyttää olevan suunnilleen vastaava.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit