Venäjä sijoittaa merivoimien sotilastukikohdan Sudaniin

Venäjän ja Kiinan viranomaiset ovat yli 20 vuoden ajan kritisoineet terävästi Yhdysvaltoja, mutta myös Isoa-Britanniaa ja Ranskaa ulkomaisten sotilastukikohtien sijoittamisesta Aasiassa tai Afrikassa. Silti Peking vihki vuonna 2017 suuren Kiinan merivoimien tukikohdan pieneen Afrikan Djiboutin osavaltioon isännöi jo amerikkalaista ja ranskalaista tukikohtaa. Venäjän osalta se allekirjoitti 6. marraskuuta sopimuksen kenraaliluutnantti Abdel Fattah Abdelrahman al-Burhanin Sudanin viranomaisten kanssa. sijoittaa suuri merivoimien tukikohta Intian valtameren rannikolle, kuten Venäjän pääministeri Mihail Mishustin ilmoitti viime viikon lopussa.

Uusi tukikohta sijoittaa pysyvästi 300 Venäjän asevoimiin liitettyä siviili- ja sotilashenkilöstöä, ja sen tehtävänä on tarjota tuki- ja lepopaikka Intian valtamerellä toimiville merivoimien yksiköille, joiden oli toistaiseksi palattava Tyynenmeren alueella Vladivostokissa tai Välimerellä Tartousissa, jotta voit telakoitua Venäjän satamassa. Tällä merivoimien tukikohdalla on tietenkin merkittävä infrastruktuuri, koska ilmoitetaan, että se pystyy vastaanottamaan samanaikaisesti neljä sota-alusta, mukaan lukien Venäjän laivaston ydinristeilijät, kuuluisa Kirov.

Venäjän laivaston Kirov-luokan ydinristeilijä Piot Veliki Pierre le Grand Defense Uutiset | Joukkojen käyttöönotto – jälleenvakuutus | Venäjän federaatio
Sudanin uusien venäläisten satamainfrastruktuurien tulee erityisesti majoittaa Kirov-luokan ydinristeilijöitä, tämän hetken tehokkaimpia risteilijöitä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Joukkojen sijoittaminen - Jälleenvakuutus | Venäjän federaatio

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit