Onko kevyillä hävittäjillä vielä oma roolinsa F16 Viperistä JF-17 Thunderiin?

- Mainonta -

Jos puolustusuutiset tarjoavat nykyään etusijaa raskaille tai keskikokoisille taistelukoneille, kuten F35, Rafale tai Su-35, kevyemmät hävittäjät muodostavat edelleen merkittävän osan maailman hävittäjälaivastoista.

Nämä lentokoneet ovat edullisia ostaa ja käyttää, ja ne mahdollistavat maiden, joilla ei ole suuria resursseja, varustaa itseään lentokyvyllä ja suurimmat valtiot laajentaa laivastoaan voidakseen vastata kaikkiin pyyntöihin ja skenaarioihin.

Tässä artikkelissa esittelemme joitain ilmavoimien nykyisten tai tulevien varusteiden kevyitä hävittäjiä, jotta tiedämme niiden tärkeimmät ominaisuudet, voimavarat ja erotuskohdat, mutta myös selvittääksemme, mikä rooli näillä lentokoneilla on sotilasoperaatioalueella. ja tulevina vuosina.

- Mainonta -

Kiina: Chengdu J-10C

Vuonna 2003 käyttöön otettu Chengdu J-10 oli monessa suhteessa ensimmäinen kiinalaisen valmistuksen moderni hävittäjä, ja se aloitti maan ilmailuteollisuuden nousun.

J-16,9 on 9,8 metriä pitkä ja siipien kärkiväli 10 metriä, ja sen arvioitu massa tyhjänä on noin 9 tonnia ja suurin lentoonlähtömassa lähes kuusi tonnia korkeampi. Kiinalaisissa "Dragon Vigorousissa" on tähän asti ollut voimansa Klimov AL-31FN -moottorilla, lisensoidulla versiolla venäläisestä AL-31F-suihkuturbiinista.

Mutta useat tänä vuonna julkaistut snapsit osoittavat, että uudet laitteet ottavat pian haltuunsa paikallisesti valmistettu WS-10B-moottori, tehokkaampi ja nykyaikaisempi Kiinan viranomaisten mukaan.

- Mainonta -
Lentokone J10C Fighters | Sotilaslentokoneiden rakentaminen | Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus
J-10 C Kansan vapautusarmeija, joka kuljettaa ilma-ilma-ohjuksia PL-10 (ulkopylväät) ja PL-15 (sisäpylväät)

Edistyksellisin versio, J-10C, otettiin käyttöön vuonna 2004, ja se hyötyy lukuisista parannuksista, erityisesti AESA-aktiivisesta antennitutkasta sekä IRST-etuinfrapunatunnistimesta, avioniikasta sekä modernisoidusta itsesuojajärjestelmästä.

Lisäksi laite voi toteuttaaPL-10 lyhyen kantaman ilmasta ilmaan -ohjus ja varsinkin uusi PL-15 pitkän kantaman ilmasta ilmaan -ohjus, jonka toimintasäde on 250 km. J-10C voi myös toteuttaa lukuisia ilmasta maahan aseita, aina YJ-9-panssarintorjuntaohjuksesta LT-2-laserohjattuihin pommiin, säteilyn ja laivojen torjuntaohjuksiin sekä erilaisiin koteloihin. .

Pitkään esitelty epävirallisen Israelin teknologiansiirron seurauksena, koska se muistuttaa Lavi-ohjelmaa, J-10 on itse asiassa johdettu J-9-ohjelmasta, josta se ottaa delta canard -konfiguraation, paljon aikaisemmin kuin Lavi.

- Mainonta -

J-450, jota on tähän mennessä valmistettu yli 150 kappaletta, joista lähes 10 on C-versiossa, on Kiinan ilmavoimien parhaiten varusteltu nykyaikainen lentokone. Toisaalta tällä hetkellä hänellä ei ole ei ole koskaan vietyhuolimatta julkisesta noin 30 miljoonan dollarin yksikköhinnasta.

Tosiasia on, että tällä lentokoneella Peking on varustautunut tehokkaalla haastajalla amerikkalaista F-16:ta ja ranskalaista Mirage 2000:ta vastaan, jotka on tunnistettu sen tärkeimmiksi mahdollisiksi vastustajiksi Taiwanissa tai Intiassa. Kun otetaan huomioon Kiinan ilmailuteollisuuden massatuotannon nopeus, on todennäköistäuusi valometsästäjä on jo suunnitteilla, ja sen pitäisi nähdä päivänvaloa vuoden 2030 tienoilla.

Etelä-Korea / Indonesia: KAI FA-50 Golden Eagle

Ensimmäinen Etelä-Korean ilmailuteollisuuden valmistama taistelulentokone, FA-50 Golden Eagle on yliääninen kevyt hävittäjä, joka on johdettu koulutus- ja hyökkäysmalli, T-50, jonka suunnittelu aloitettiin 90-luvun alussa yhdessä Indonesian kanssa.

Tämän nimenomaisen syntyperän perusteella "kultainen lohikäärme" on pienin ja kevyin tämän paneelin laitteista, sen pituus on vain 13 metriä ja siipien kärkiväli 9,4 metriä, tyhjällä massalla 6,4 tonnia ja suurimmalla lentoonlähtöpainolla. 12,3 tonnia.

FA50 lentoonlähtö Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen | Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus
FA-50 tarjoaa korkean suorituskyvyn koulutuslentokoneesta johdettuun lentokoneeseen

LOGO meta Defense 70 Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen | Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit