Viisi Euroopan maata yhdistää voimansa suunnitellakseen seuraavan keskitason moniroolihelikopterin

Eurooppalaiset helikopterit ovat kiistatta maailman parhaimpien pyörivien siipien joukossa, ja niitä on ollut useita vuosikymmeniä. Teollisuuden keskittymien ja toiminnan yhdistämisen aikana tällä alalla on syntynyt kaksi suurta eurooppalaista ryhmää, ranskalais-saksalaiset Airbus-helikopterit ja italialais-brittiläinen Agusta-Westland. Vastaako se vastaamaan uusien tekniikoiden, kuten Yhdysvaltojen osana Eurooppaa, käyttöönottoon Yhdysvaltain armeijan Futur Vertical Lift -ohjelma ? vai Kiinan ja sen Z-20: n välitön saapuminen kansainvälisille markkinoille? joka tapauksessa nämä 4 eurooppalaisten helikoptereiden kotimaata, Saksa, Ranska, Italia ja Yhdistynyt kuningaskunta, joihin Kreikka on liittynyt, ovat yhdistäneet voimansa suunnitella seuraava eurooppalainen keskiraskainen moniroolihelikopteri.

Tämä aloite, joka tunnetaan nimellä Next Generation Rotorcraft Capability -hanke, on osa Naton korkean näkyvyyden hankkeita eli HVP: tä korvaamaan monet keskikokoiset helikopterit, jotka on vuodesta 2035 poistettava käytöstä. Naton sisällä. Yhteistyöpöytäkirjan allekirjoittaminen järjestettiin käytännössä, Covid velvoittaa, ja viiden osallistujamaan puolustusministerit pystyivät allekirjoittamaan asiakirjan yhdessä videolla.

V280 1 Puolustusuutiset | Saksa | Teollisuuden konsolidointi Puolustus
Bell V-280 Valor osallistuu Yhdysvaltain FLRAA-ohjelmaan korvaamaan Yhdysvaltain armeijan keskikokoiset UH-60 Black-hawk -monitoimihelikopterit

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Saksa | Teollisuuden konsolidointi Puolustus

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit