Ranskan merivoimien ilmailu saa 12 Dassault Falcon 2000 Albatroa merivalvontaan

Vuonna 1912 perustettu Ranskan laivaston Naval Aeronautics on Ranskan vanhin sotilasilmavoima ja yksi planeetan vanhimmista. Nykyään se koostuu 3 komponentista. Laivassa oleva metsästyskomponentti, joka käyttää Rafale M, mutta myös E-2C Hawkeye -ilmavalvontakoneet ja eräät Falcon 10 -koneet, joita käytetään lentäjän kouluttamiseen sokealennolla ja tietyissä rintakilpitehtävissä (kohteen tai hyökkääjän roolissa oleva kone). Helikopterikomponentti käyttää NH90 Caiman Marinea ja Panther aloitti fregattien sekä Dauphinin ja Alouette III:n pelastus- ja koulutustehtäviin. 

Viimeinen osa, joka koskee meitä tänään, on meripartio, joka tarjoaa merialueiden ilmavalvonnan, mutta myös pinnan- ja sukellusveneiden vastaista sodankäyntiä sekä tiedustelu- ja turvallisuusoperaatioita. sähköinen valvonta merien yli tietyt toimintateatterit, kuten Malissa. Tätä varten "Patmar" luottaa Atlantique 2 -koneeseen, joka aloitti palvelunsa noin vuoden 1990 aikana ja joka tarjoaa suurimman osan taisteluoperaatioista ja erityisesti sukellusveneiden vastaista sodankäyntiä, jota se edustaa edelleen. hui yksi maailman parhaista alustoista, varsinkin kun uusi modernisoitu versio, standardi 6, toimitetaan Lorientin tukikohdan kahdelle Patmar-laivastolle. Onko merenkulun valvontatehtäviä uskottu Falcon 50- ja 200-koneille Ranskan pääkaupunkiseudulla ja merentakaisilla alueilla, kun taas koulutus- ja logistiikkatehtävät uskotaan harvoille sillä oleville Emb-121 Xingulle.

Falcon200 Guardian News Defense | Maritime Patrol Aviation | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Ranskan laivaston 5 Falcon 200 -puutarhalaistajaa varmistavat Ranskan merialueiden valvonnan Tyynellämerellä

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Maritime Patrol Aviation | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit