Espanjalainen Indra johtaa FCAS-ohjelman Sensors-osiota, mutta onko tämä hyvä uutinen?

Marraskuun 23. päivänä Ranskan asevaraston pääosasto, joka tunnetaan lyhenteellä DGA, allekirjoitti Saksan, Ranskan ja Espanjan valtioiden valtuuskunta, sopimus, jonka mukaan espanjalainen elektroninen elektroniikkayritys Indra hoitaa "anturit" -pylvään ohjelman tulevaisuuden ilmataistelujärjestelmä eli FCAS, jonka tarkoituksena on kehittää tulevia taistelulentokoneita ja niihin liittyviä järjestelmiä, jotka varustavat kolmen maan ilmavoimat vuodesta 3 lähtien. Indra vastaa siis ranskalaisten yritysten kanssa Thales ja saksaksi Hensoldt kehittää tutka ja uuden sukupolven anturit, jotka varustavat Euroopan ilmavoimien tärkeimmät lentokoneet vuosikymmenien ajan. Mutta onko tämä hyvä uutinen?

Jos uskomme DGA: n, puolustusvoimien ministeriön, kuten kaikki tämän ilmoituksen ympärille tehdyt viralliset lausunnot, siitä ei ole epäilystäkään. Tämä on tärkeä askel kohti tämän kunnianhimoisen eurooppalaisen projektin toteuttamista, mikä merkitsee halua kolmen maan väliseen yhteistyöhön valoisan tulevaisuuden puolesta. Ja on totta, että kuten kaikki itseään kunnioittavat kansainväliset yhteistyöohjelmat, toimijat, jotka kutsuvat veronmaksajiaan rahoittamaan sitä ja hankkimaan laitteita, odottavat saavansa teollisen ja tieteellisen tuoton. Espanja nimitti Indran FCAS: n asiantuntijana sen antaminen "Sensorit" -pylvääseen, joka on yksi ohjelman 7 pääpylväästä, oli siis täysin odotettua ja jopa loogista.

rafale aktiivinen antennitutka aesa Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita
Thales on kehittänyt RBE-2-tutkan aktiivisella elektronisella AESA-antennilla, joka varustaa Rafale F3R-standardin mukaan.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit