Tyyppi 214, Scorpene, Yuan: mitkä ovat nykyaikaisten tavanomaisella moottorilla toimivien sukellusveneiden suorituskyvyt? – 1ʳᵉ osa

Kansainvälisten jännitteiden palattua 2010-luvun alussa hyökkäyssukellusveneiden rooli kasvoi merkittävästi maailman laivastoissa. Uusi sukupolvi nykyaikaisia ​​tavanomaisella moottorilla toimivia sukellusveneitä on nyt tulossa palvelukseen, ja ne on usein varustettu anaerobisilla moduuleilla, jotka laajentavat niiden sukellusautonomiaa ja tarjoavat parempaa suorituskykyä ja paremmat hyökkäysominaisuudet.

Noin kymmenen mallia jakaa nyt nämä markkinat, jotka ovat usein kriittisiä monille laivastoille. Tässä artikkelissa esittelemme viisi ensimmäistä mallia (aakkosellinen luokitus maittain), jotta ymmärrämme niiden suorituskyvyn ja edut. Toisessa artikkelissa esitellään viisi viimeistä mallia.

Saksa: Tyyppi 212 – Tyyppi 214 – Tyyppi 218

Sukellusvenesarjan johdannaiset Tyyppi 209 tarkoitettu yksinomaan vientiin ja joka oli 70-luvulta lähtien eniten tuotettu länsimainen upotettava tyyppi 61 aluksen kanssa, Tyyppi 212 upotettavat Ne on puolestaan ​​suunniteltu Saksan laivastolle korvaamaan sen Type 205 -sukellusveneitä, samalla kun ne vastaavat Itämeren ja Pohjanmeren erityisiin käyttöolosuhteisiin, jotka vaativat kompakteja ja ohjattavia sukellusveneitä.

Italia liittyi nopeasti hankkeeseen, ja muut laivastot kiinnostuivat aluksesta, mikä teki siitä vientiversioilla Type 214 ja Type 218 uuden kaupallisen menestyksen Saksalle. 40 sukellusvenettä 8 merijalkaväen komentajana, joka on vertaansa vailla viimeisen 30 vuoden aikana.

Type 212s nykyaikaisten ja tehokkaiden sukellusveneiden alla.
Saksan laivastossa on 6 tyypin 212 sukellusvenettä ja se on tilannut 2 uutta yksikköä samanaikaisesti Norjasta

On sanottava, että tyyppi 212, jonka on suunnitellut saksalainen upotettava asiantuntija TKMS, ei puutu perusteita vakuuttaakseen. Vain 56 metriä pitkä sukellusvetoisuus 1,800 XNUMX tonnia, se oli ensimmäinen, joka varustettiin vakiona anaerobisella vety-happipolttokennojärjestelmällä, mikä mahdollistaa sen, että se pystyi merkittävästi lisäämään sukellusautonomiaansa.

Se on myös saksalainen Type 212, U-32, jolla on maailmanennätys pisimmän ei-ydinsukellusveneen operatiivisessa sukelluksessa, yli 18 päivää. Erittäin akustisesti huomaamaton, Type 212 on myös rakennettu ei-magneettisella rungolla, kuten miinanmetsästäjät, mikä tekee siitä erittäin vaikeaa havaita lentokoneella magneettisen poikkeaman ilmaisimen tai MAD:n avulla.

Siinä on kehittynyt CSU 90 -luotainjärjestelmä, ja sen aseistus koostuu kuuden etutorpedoputken käyttämistä raskaista torpedoista sekä IDAS-keskimäärin muuttuvasta laivantorjuntaohjuksesta, jonka kantama on 6 km. Sen miehistö on rajoitettu 40 upseeriin ja 5 miehistön jäseneen, jotka voivat viipyä merellä lähes 22 kuukautta pienessä sukellusveneessä. Uudistettu versio, The Tyyppi 212 NG, valitsivat Norja, Saksa ja Italia, jotka ovat myös hankkineet tämäntyyppisiä aluksia vahvistaakseen laivastoaan.

type214 Kreikka e1603888071143 Sukellusvenelaivasto | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Saksa
Kreikkalaiset tyypit 214 kokivat tiettyjä teknisiä takaiskuja. Kreikan laivasto on tilannut 6 yksikköä, joista 4 on jo käytössä.

Le Tyyppi 214 on versio, joka on johdettu tyypistä 212, joka on tarkoitettu vientiin ja josta on poistettu tietyt tekniset ominaisuudet, erityisesti ei-magneettinen runko. Tyypin 209:n arvokkaana perillisenä sen on toistaiseksi tilannut 4 laivastoa, Etelä-Korea, Kreikka, Portugali ja Turkki, ja siinä on myös Type 212:n AIP-polttokennoanaerobinen propulsio.

Toisaalta Kreikan ja Etelä-Korean laivastot ilmoittivat lukuisista teknisistä ja toiminnallisista ongelmista, erityisesti potkurissa, joka kavitoitui (erittäin meluisten kuplien muodostuminen potkurin ympärille) helposti.

Neljä sukellusvenettä Tyyppi 218SG, jotka muodostavat Invincible-luokan, tilasivat Singapore. Nämä ovat suurempia aluksia kuin tyyppi 212/214, joiden vedenalainen vetoisuus on 2200 70 tonnia ja pituus XNUMX metriä.

Tyyppi 218 on johdettu tyypistä 216, joka on itse laajennettu versio Type 212:sta ja joka on tarkoitettu kilpailemaan Australian SEA 1000 -kilpailussa, jossa Canberra valitsee lopulta Naval Groupin Shortfin Barracudan.

Kiina: Modernit Type 039A Yuan -luokan sukellusveneet


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sukellusvenelaivasto | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Saksa

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit