Vastaako MGCS-tankkiohjelma ranskalais-saksalaisiin operatiivisiin ja teollisiin haasteisiin?

Kun hän saapui Elysee-palatsiin voitonsa jälkeen vuoden 2017 presidentinvaaleissa, Ranskan presidentti Emmanuel Macron sitoutui nopeasti käynnistämään sarjan merkittäviä puolustusohjelmia Berliinin kanssa. Puolustus kuin hyödyntää kahden teollisen perustan ja puolustusteknologian mahdollisia synergioita. Neljä pääohjelmaa syntyi, FCAS taistelulentokoneiden alalla CIFS tykistön alalla Maws - meripartioinnin alalla ja - Main Ground Combat System -ohjelma tai MGCS, taistelusäiliöiden alalla.

Perillinen Ranskalais-saksalainen ohjelma Euroopan päätaistelusäiliö tai E-MBT, käynnistettiin vuonna 2012 ja vastuussa mahdollisen korvaavan tuotteen esittämisestä Leopard 2 saksalaista ja Ranskalainen Leclerc, MGCS aikoo suunnitella korvaavan nämä kaksi samaa säiliötä, mutta tällä kertaa varustettuna uusimmilla teknologisilla ja opillisilla edistysaskeleilla, jotta se, kun se otetaan käyttöön vuonna 2035, on paras käytettävissä oleva korkean intensiteetin maataistelujärjestelmä. Alun perin ohjelmaa kehitettiin tasavertaisesti ranskan kielen välillä Nexter ja saksaksi Krauss-Maffei Wegman, kaksi yritystä, jotka ovat sulautuneet KNDS-yhteisyritykseen vuonna 2015. MGCS-ohjelman käynnistämisen jälkeen toinen saksalainen toimija Rheinmetall, on integroitu säilyttäen samalla 50–50 prosentin jakauma Ranskan ja Saksan välillä.

EMBT 2 Saksa | Puolustusanalyysi | MBT-panssarivaunut
KNDS EMBT perustuu alustaan Leopard 2 ja Leclerc-torni. Se esiteltiin Eurosatory-näyttelyssä vuonna 2017.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | MBT-panssarivaunut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit