Blekinge, Barracuda, Taigei: Kuinka modernit perinteiset sukellusveneet toimivat? - 2. osa

Yhdysvaltain laivaston kenraalin mukaan tavanomaiset tai ei-tavanomaiset sukellusveneet ovat tällä hetkellä paras vastaus tiettyjen merivoimien voiman nousuun, erityisesti Kiinan johdosta.

On totta, että Aasiassa eri merivoimien käytössä olevien sukellusveneiden määrä yli nelinkertaistui 20 vuodessaja että kaikki suuret laivastot ovat mukana uusimassa tai jopa laajentamassa sukelluslaivastoaan.

Toisessa osassa tämän artikkelin tarkoituksena oli esitellä sukellusveneitä tavanomaisella käyttövoimalla jotka tulevat käyttöön tänään tai tulevat käyttöön tulevina vuosina, esittelemme tässä paneelissa viisi viimeistä mallia aakkosjärjestyksessä niiden suunnittelumaan mukaan.

Ranska: Shortfin Barracuda tavanomaiset sukellusveneet

Kaikista tässä esitellyistä sukellusveneistä Naval Groupin Shortfin Barracuda on ainutlaatuinen useammalla kuin yhdellä tavalla: se on ainoa tavanomaisesti toimiva sukellusvene, joka on johdettu hyökkäysydinsukellusveneestä, ja ainoa, jolla on itse asiassa monia tämäntyyppisille laivoille ominaisia ​​ominaisuuksia.

Todellakin, Shortfin Barracuda ja sen australialainen versio, Attack-luokka, ovat peräisin uudesta luokasta Suffren-luokan ydinsukellusvene (SSN), jonka ensimmäinen samanniminen yksikkö on parhaillaan suorittamassa kokeitaan Välimerellä ottaakseen palvelukseen tulevien kuukausien aikana Ranskan laivaston. Ranska on määrännyt kuusi esimerkkiä korvaamaan kuusi ensimmäisen sukupolven Ruby/Amethyst -luokan SSN:ta, ja viimeinen yksikkö on määrä ottaa käyttöön vuonna 6.

tavanomaiset Shortfin barracuda -sukellusveneet ovat peräisin SSN Barracuda -mallista Suffren-luokan
Suffren, samannimisen luokan ensimmäinen yksikkö, on suorittamassa merikokeitaan ja sen pitäisi pian tulla palvelukseen Ranskan laivastossa

Shortfin Barracuda on säilyttänyt monia alkuperäisen Barracudan ominaisuuksia, mukaan lukien sen optimoitu hydrodynamiikka, sen propulsio käyttämällä "Pump-Jet" -järjestelmää kavitaatiomelun estämiseksi potkurin ympärillä, sen Saint-André poikittaissukellustaangot sekä sen vaikuttavat mitat. Pituus 97 metriä ja uppouma 4500 XNUMX tonnia veden alla.

Itse asiassa Shortfin on suunniteltu isoveljensä tapaan kulkemaan nopeasti ja jopa erittäin nopeasti tavanomaisella moottorilla toimivalle sukellusveneelle. Tämä näyttää vaikuttaneen asiaan Australian kuninkaallinen laivasto, Shortfin on suunniteltu kulkemaan äänettömästi jopa 12-15 solmun nopeuksilla, mikä on kolminkertainen saksalaisten ja japanilaisten vastustajiin verrattuna.

Australialle ja sen valtavalle merenkulkualueelle nopeus on kuitenkin olennainen tekijä, eikä tavanomaisten Naton sukellusveneiden Itämerellä, Pohjanmerellä tai Välimerellä suosimaa jäljitysstrategiaa voida soveltaa tehokkaasti saarta rajaaviin Tyynenmeren alueisiin. maanosa.

Lisäksi jos japanilaisilla, eteläkorealaisilla tai intialaisilla sukellusveneillä on kaikki mahdollisuudet kohdata kiinalaisia ​​AIP Type 39A/B -sukellusveneitä tai jopa venäläisiä 636.3-sukellusveneitä, australialaisten alusten on puolestaan ​​kohdattava mitä todennäköisimmin. ydinkäyttöiset sukellusveneet, kuten kiinalainen Shang-luokan tyyppi 09III, tai venäläinen Akula ja muut Anteït, jotka pystyvät saavuttamaan huippunopeuksia, jotka ovat paljon suuremmat kuin mikään klassinen perinteinen sukellusvene.

Shortfin Barracuda pumpjet e1631545960958 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Australia
Attack-luokan Shortfin Barracudat varustetaan pumppusuihkulla, kuten SSN Suffren ja ranskalainen SSBN le Triomphant, vähentämään potkurin melua suurella nopeudella.

Valtavan kokonsa ansiosta Shortfin on erityisesti sen ansiosta suuri itsemääräämisoikeus sukeltaessa uusimman sukupolven paristot, ja hyötykuorma, aseistus ja järjestelmäkapasiteetti, toisin kuin mikään muu perinteinen sukellusvene.

Hänellä ei siis ole vähemmän kuin 28 sukellusveneen vastaista torpedoa, tai sekoitus torpedoja, laivantorjuntaohjuksia ja risteilyohjuksia, joiden kestävyys merellä on 80 päivää, 60 miehen miehistölle.

Australialaiset sukelluskoneet hyötyvät Lockheed-Martinin kehittämästä taistelujärjestelmästä ja Thales UK:n kehittämästä kaikuluotaimesta. Ensimmäinen kopio otetaan käyttöön 2030-luvun alussa. Mallia tarjoaa myös alankomaalainen Naval Group korvaamaan Walrus-luokan sukellusveneensä. joitakin teknisiä lisäyksiä, jälleen yksinoikeudella.

Japani: Taigein luokka


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Australia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit