Ateena pyytää virallisesti Washingtonilta Arleigh Burke -tuhoojaa

Kreikan viranomaiset ovat jo usean vuoden ajan toivoneet saavansa amerikkalaisilta kollegoiltaan Arleigh Burke -luokan hävittäjän tai käytetyn Ticonderoga-luokan risteilijän lainaa tai myyntiä, vahvistamaan sen ilmatorjuntakykyä ja olemaan mukana pystyy selviytymään Turkin vallan noususta. Tähän asti nämä pyynnöt on lähetetty armeijan tai teknokraattisten kanavien kautta, ei koskaan saanut myönteisiä vastauksia ei myöskään Washingtonista, ja vielä vähemmän Yhdysvaltain laivastolta, joka kamppailee ylläpitääkseen vähimmäismuodon vastaamaan lisääntyneeseen operatiiviseen paineeseen. Mutta ilmeisesti presidentti Kyriakos Mitsotakis ei näytä olevan valmis luopumaan tästä kunnianhimosta, ja hän jopa katsoo, että on oikea hetki tuoda tämä pyyntö poliittisten kanavien kautta suoraan Yhdysvaltain uudelle hallinnolle.

Kreikan viranomaiset luottavat konkreettisesti useisiin amerikkalaisten armeijan virkamiesten lausuntoihin, jotka viittaavat siihen, että Yhdysvaltain laivasto ei pystyisi kasvattamaan aluksensa kokoa tulevina vuosina, kun taas uudet Arleigh Burken ja Constellation-fregattien on määrä tulla palveluun. Siksi Ateena uskoo, että Yhdysvaltain laivaston on välttämättä jätettävä eläkkeelle joitain Burke-luokan hävittäjiä ensimmäisten alusten joukossa, jolloin Kreikka voi tarjota käytettyjen yksiköiden hankkimista hintaan erittäin kilpailukykyinen.

Burke SM2 Defense News | Sotilasliitot | Hävittäjäkoneet
Ensimmäisen sukupolven Arleigh Burke -luokan hävittäjillä on 90 pystysuoraa siiloa, mikä tekee niistä yhden maailman parhaimmista aseistetuista aluksista.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit