Voiko Yhdysvallat luottaa Japanin liittolaiseen suojellakseen Taiwania?

- Mainonta -

Japani on epäilemättä yksi Yhdysvaltojen uskollisimmista liittolaisista Tyynellämerellä, ja amerikkalaiset joukot ylläpitävät pysyvästi Japanin saaristossa noin 50.000 miestä, mukaan lukien Yokosukassa sijaitseva 7. laivasto, 3. merijalkaväki. Tutkimusjoukot Okinawan saarella ja 130 Yhdysvaltain ilmavoimien hävittäjää Misawan ja Kadenan lentotukikohdissa. Japanin hallitus osallistuu Yhdysvaltain sijoittamisen kustannuksiin maksamalla vuosittain yli 4 miljardia dollaria Yhdysvaltain valtiovarainministeriölle. Kuitenkin Yhdysvaltojen ja Kiinan välisessä konfliktissa, esimerkiksi Kiinan hyökkäyksessä Taiwanin saarelle liittoutuneen Yhdysvaltojen kanssa, mikä olisi Tokion asema, ja Yhdysvallat voisi he jatkavat japanilaisten infrastruktuurien käyttöä kuten nykyäänkin, vaarassa saada Japani mukaan tähän konfliktiin?

Tämä on kysymys yksi viimeisistä RAND Corporationin julkaisemista raporteista, erittäin kuuluisa amerikkalainen Think Tank. Koska kysymystä ei ole läheskään helppo käsitellä. Todellakin, jos Yhdysvallat ja Japani allekirjoittivat vuonna 1960 sopimuksen sotilaallisesta liittoutumisesta ja puolustuksesta ja jos Yhdysvaltojen on pakko tulla sotilaalliseen apuun Tokioon, jos saarta vastaan ​​hyökätään, vastavuoroinen n ei ole lainkaan automaattinen. Washingtonin on siis liiton ehtojen mukaisesti hankittava Japanin viranomaisten ennakkolupa ennen sotilasoperaation toteuttamista Japanissa sijaitsevilla amerikkalaisilla sotilaallisilla keinoilla vastustajia vastaan. Ja vaikka on vaikea kuvitella Tokion luopuvan ainoasta sotilaallisesta liittolaisestaan ​​tällaisessa tilanteessa, vastaus voi viedä jonkin aikaa, mikä voi haitata operaatioiden sujuvaa toimintaa.

Okinawa Marines Corps Military Alliances | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
Marine Corps V22 Osprey Okinawan Yhdysvaltain ilmavoimien tukikohdassa

LOGO meta Defense 70 Sotilaalliset liittoumat | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.

- Mainonta -

Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit