Yhdysvallat tehostaa mielenosoituksia Kiinaa vastaan

Trumpin hallinnolla ei selvästikään ole aikomusta pitää matalaa profiilia kansainvälisellä näyttämöllä siihen mennessä, kun Joe Biden vihitetään käyttöön 20. tammikuuta. Itse asiassa amerikkalaiset hävittäjät menivät nopeasti peräkkäin haastamaan Pekingin kulkemalla Kiinan väittämien merialueiden läpi kansainvälisen oikeuden vastaisilla oikeusperustoilla Washingtonin mukaan. Nämä tapahtumat aiheuttivat luonnollisesti Kiinan viranomaisten pahentuneita reaktioita, mikä osoitti sen kahden maailman talous- ja sotilasjätin väliset jännitteet ovat tänään korkeimmillaan.

19. joulukuuta 2020 amerikkalainen hävittäjä USS Mustin, Arleigh Burke-luokan alus, näin ylitti Taiwanin passinilmoittamatta siitä aiemmin Pekingille. Kiinan viranomaisten mukaan tämä merivarsi kuuluu kuitenkin Kiinan kansantasavaltaan, koska myös Taiwanin saarta pidetään osana maata, vaikka se olisikin separatistien käsissä heidän lukemiensa tietojen mukaan. tehdä. Taipein lukema on luonnollisesti aivan erilainen, nämä kaksi maata ovat erilliset eivätkä Taiwanin saari ole millään tavalla erillinen provinssi Kiinan kansantasavallasta. Viime aikoihin asti Taiwanin salmi oli tosiasiallisesti erotettu mediaaniviivalla, joka erottaa Pekingin ja Taipein valvonnassa olevat vedet. Mutta kahden maan välisen kesän jännitteiden noustessa uudelleen Kiinan viranomaiset ovat ilmoittaneet, etteivät ne enää ota tätä rajalinjaa huomioon.

burke-luokan hävittäjä Uutiset Puolustus | Joukkojen käyttöönotto – jälleenvakuutus | YHDYSVALLAT
Tuhoojat USS McCain ja USS Mustin ovat molemmat Arleigh Burke -luokkaa

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Joukkojen sijoittaminen - Jälleenvakuutus | YHDYSVALLAT

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit