Synteesi 2020: Puolustusvoimien pimeä vuosi

Vuonna 2020 Euroopassa on ollut useita kriisejä Covid-19-kriisin jälkeen, joista monet liittyvät Turkin hallituksen tavoitteisiin Välimeren alueella ja Kaukasuksella. Mutta missä Eurooppa vuonna 2019 yritti edelleen esittää yhtenäistä rintamaa ja tavoitetta siirtyä kohti puolustusalan Euroopan ja Euroopan strategisen autonomian luomista, nämä vuoden 2020 kriisit ovat korostaneet syvät erimielisyydet monien Euroopan maiden välillä, etenkin Pariisin ja Berliinin välillä, jotka ovat tähän asti olleet tämän aloitteen vetureita.

Lontoon Naton huippukokouksen seuranta

Vuoden alku oli jo erityisen vaikea eurooppalaisille, koska Ranskan, Yhdysvaltojen ja muiden eurooppalaisten välillä oli vakavia jännitteitä Turkin tapauksesta. Ranskan presidentti herätti todella monien eurooppalaisten kanseleiden, mutta myös Washingtonin, kun hän sanoi Turkista, että Nato oli aivokuolema Naton Lontoon huippukokouksen sivussa joulukuussa 2019. Ranska oli etulinjassa Ankaraa vastaan, joko Syyriassa kurdien rinnalla tai Välimeren itäpuolella Nikosian rinnalla. Mutta Eurooppalaiset tuskin jakavat Ranskan presidentin huomautuksia, mikä on ensimmäinen merkittävä murros puolustuksen eurooppalaisen rintaman yhtenäisyydessä.

Lontoon huippukokous nato Saksa | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi
Naton Lontoon huippukokouksessa joulukuussa 2019 Ranskan ja Yhdysvaltojen välillä vallitsi syvä erimielisyys Turkin suhteen

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit