Pankkipalvelut: saako puolustusala väärän tavoitteen?

- Mainonta -

Puolustusalan yrityksillä on jo usean vuoden ajan ollut yhä enemmän vaikeuksia saada tukea ranskalaisilta ja eurooppalaisilta pankeilta. Jopa peruspalvelut, kuten sijoituslainat, kassat tai asiakirjahyvitykset, evätään niiltä verukkeella liiketoimien arkaluonteisuudesta ja mahdollisista seurauksista pankkien brändikuvaan, jos ne epäonnistuvat. aseiden markkinoilla. Yrittäessään vastata tähän tarpeeseen GICAT, yhdistys, joka yhdistää Ranskassa sijaitsevia maa-aseiden ammattilaisia, esitteli Ranskan viranomaisille hanke erikoistuneen puolustuspankin ja sijoitusrahaston perustamiseksi julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuden muodossa, ja mahdollisuus pyytää ranskalaisia ​​säästöjä järjestelmän toimittamiseksi.

Jätämme huomiotta sen, että tämä GICATin ehdottama malli on yllättävän samanlainen kuin 10 kuukautta sitten esitetty Meta-Defense -lehdessä julkaistussa artikkelissa sillä erotuksella, että artikkeli suositteli yksityistä rakennetta ilman valtion puuttumista asiaan. Ranskan puolustusteollisuudella, jonka vuotuinen liikevaihto on lähes 12 miljardia euroa ja tärkeimpien toimijoiden osakemarkkina-arvo yli 15 miljardia euroa, olisi riittävästi keinoja rahoittaa tällainen palvelu koko puolustusekosysteemistä tarvitsematta jälleen kerran vedota valtion takaukseen ja julkiseen talouteen.

työpaja Rafale 1 Puolustusuutiset | Puolustustalous | Euroopassa
Suurilla puolustusyhtiöillä ei ole samanlaisia ​​vaikeuksia kuin keskisuurilla yrityksillä ja tämän alan pk-yrityksillä pankkipalvelujen saannissa.

Lisäksi, kuten ilmestyi tästä artikkelista johtuvan Europa-Defense-projektin tutkimuksen aikana, tämä pankkipalvelujen saatavuutta koskeva kysymys ylittää selvästi Ranskan ja Ranskan puitteet, koska suurin osa tämän alan eurooppalaisista yrityksistä täyttää samat ongelmat. Kuitenkin, jos kaikki alan suurimmat toimijat Euroopan mittakaavassa kokoontuisivat ongelman ratkaisemiseksi, sekä riskit että investoinnit, joita tarvitaan eurooppalaisen "puolustuspankin" perustamiseen, olisivat hyvin kohtuullisia. Muotoillen Jean de la Fontainen tarun "Le Chartier embourbé", "Auta sinua ja taivas auttaa sinua" moraalia ...

- Mainonta -

Toisaalta näyttää hämmästyttävältä, että Ranskan puolustusteollisuus ei harkitse yhtä hetkeä ratkaisemaan perusongelmaa, joka saa pankit haluamaan tai pystymään kieltäytymään tukemasta ekosysteemin toimijoita, jotka kokoavat yhteen yli 200.000 XNUMX teollisuuden työpaikkaa Ranskassa ja joka edustaa maan toista vientiä harjoittavaa teollisuutta. Jälleen kerran se on täysin suljettu julkisen mielipiteen mielikuvakysymyksille tästä toiminnasta, vaikka sitä arvostettaisiin laajasti ja helposti. Koska jos Ranskan puolustusteollisuus voisi luottaa samaan julkiseen tukeen kuin amerikkalainen teollisuus tai jopa venäläinen, pankkien ilmaisemia kantoja olisi paljon vaikeampi tukea.

Kokoonpanolinja Uutiset Puolustus | Puolustustalous | Euroopassa
Ranskan puolustusteollisuus ehdottaa 400.000 XNUMX työpaikan lainaa maassa ja edustaa toista vientiä harjoittavaa teollisuutta siviili-ilmailun jälkeen (jota ei olisi ilman sotilasilmailua)

Hypoteesi puolustuspankin perustamisesta on varmasti houkutteleva, mutta jotta tällainen ratkaisu näyttäisi päivänvalon, on välttämätöntä muuttaa perusteellisesti puolustusteollisuuden yleistä kuvaa julkisessa mielipiteessä, ei Jos vain voisimme toivoa saavansa osan maan epävakaista vuotuisista säästöistä, jotka edustavat edelleen yli 70 miljardia euroa vuodessa. Lisäksi koko ekosysteemitoimintaa valvovat suuret puolustusyritykset, kuten Thales, Naval Group, Nexter, Airbus, Safran, MBDA tai jopa Dassault Aviation, voivat myös käyttää vaikutusvaltaansa tuodakseen Ranskalaiset pankit muuttavat asemaansa pysyvästi, ja tämä on entistä helpompaa, kun yleinen mielipide kehittyy yhdessä samaan suuntaan.

Todellisuudessa ei ole välttämätöntä vakuuttaa "pankkisektoria" puolustusteollisuuden tukemiseksi. Yhden eurooppalaisen pankin ilmoittaminen tukevansa tätä toimintaa riittää vastaamaan hätätilanteeseen ja saamaan koko pankkisektorin muuttamaan paradigmejaan peläten merkittävien markkinaosuuksien menettämisen. Ja jos kaikki suurimmat eurooppalaiset puolustusyhtiöt siirtäisivät pankkitoimintansa tälle pankille, ja suuri osa alan työntekijöistä tekisi samoin, ei ole epäilystäkään siitä, että tilanne kehittyy myönteisesti, hyvin nopeasti ja ilman Valtion puuttuminen pankkisektorin ja puolustusteollisuuden normaalien suhteiden luomiseen. Se olisi myös ihanteellinen kehys sellaisen yhteisen toiminnan aloittamiselle, jolla pyritään muuttamaan tämän alan kuvaa Euroopan julkisessa mielipiteessä ...

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit