Yhdysvaltain laivasto tutkii kevyen lentotukialuksen käsitettä korvaamaan Ford-luokan superlentotukialukset

Vähän ennen Donald Trumpin syrjäyttämistä puolustusministeri Mark Esper esitteli sen "Battle Force 2045" -suunnitelma, joka ehdotti, että vuoteen 2045 mennessä perustettaisiin 500 yksikköä sisältävä merivoima, josta lähes 200 olisi itsenäinen tai rajoitettu miehistö, voidakseen tavata Kiinan laivaston nyt asettama haaste. Lukuisten autonomisten alusten sekä fregattien ja sukellusveneiden määrän lisääntymisen lisäksi tämä suunnitelma ehdotti myös korvata jotkut erittäin kalliista Ford-luokan superlentotukialuksista kevyillä lentotukialuksilla, joiden tarkoituksena on suorittaa tarkempia toimia, joille ne on suunniteltu.

Yhdysvaltain merivoimien pääesikunta oli alusta alkaen ottanut varatun asennon La Défensen sihteerin suunnitelmaan nähden vastustamatta sitä, mutta osoittamatta ylivoimaisen innostusta, vaikka tämän projektin mukaan laivanrakennukseen tarkoitettuja luottoja lisättiin erittäin merkittävästi tulevina vuosina. Itse asiassa välimiesmenettelyissä, joissa Mark Esper oli voittanut projektinsa, puuttui strateginen syvyys ja tekniset näkökulmat. Toisin sanoen, aluksi oli välttämätöntä arvioida tarkasti tehtyjen teknisten valintojen tarkat operatiiviset seuraukset ennen niiden toteuttamista.

F35B USS America Defence Newsissa | Hävittäjälentokone | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Amerikan luokan LHA: t työllistävät aluksella jopa viisitoista F35B: tä suojelemaan ja tukemaan Yhdysvaltain merijalkaväen amfibiohyökkäysryhmiä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaalliset laivaston rakenteet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit