Immateriaalioikeuksia koskevat kysymykset uhkaavat FCAS-ohjelmaa

Euroopan puolustusyhteistyön pienessä maailmassa asiat eivät mene niin hyvin kuin miltä ne näyttävät. Koska jos virallisesti, valmistajat ovat aktiivisesti tekemisissä hallituksen tuki näissä ohjelmissa, monia vaikeuksia, olivatpa ne sitten eroja ohjelmien poliittisessa hallinnassa, tai teollisuuden jakaminen kunkin maan teollisuuspohjien välillä, haittaa niiden sujuvaa toimintaa ainakin siviiliperiaatteella. Viimeisin tähän mennessä tapahtunut ongelma, merkittävät jännitteet FCAS-ohjelmaan osallistuvien ranskalaisten valmistajien ja heidän saksalaisten kollegoidensa välillä miten Saksan poliittiset viranomaiset hallitsevat ohjelmien henkistä omaisuutta että he rahoittavat.

Itse asiassa perinteisesti Ranskassa valmistajat säilyttävät kehittämiensä laitteiden immateriaalioikeudet, vaikka valtiolla olisi tiukka valvontaoikeus näiden tekniikoiden käyttöön. Saksassa puolestaan ​​kaikki henkinen omaisuus on valtion omistuksessa, ja tämä antaa valmistajille käyttöoikeuden. Tämä saattaa tuntua yksityiskohdalta, mutta sillä on vakavia seurauksia, kun puhumme kansainvälisestä yhteistyöohjelmasta. Berliinissä ei todellakaan voida hyväksyä sitä, että teollisuus toimittaa "teknisiä mustia laatikoita" ilman täyttä tietämystä näistä tekniikoista. Jos teollisuusyritys epäonnistuu, valtio voisi jatkaa näiden tekniikoiden hyödyntämistä siirtämällä ne toiselle toimijalle.

FCAS Saksan malli | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
FCAS-ohjelman eurooppalaisen yhteistyön ympärillä vallitseva poliittinen harmonia peittää monia operatiivisia vaikeuksia

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit